Nieuwsoverzicht

Nieuw: Citaten

  • 3196

Vanaf vandaag kun je op woorden.org een indrukwekkende verzameling citaten vinden. 

Beroemde quotes van Einstein, mooie uitspraken van journalisten en komische citaten van onbekenden; allemaal verzameld door de Vlaams acteur en schrijver Gerd De Ley. 

Door het intikken van een trefwoord speur je onze database af, waarin ruim 55.000 citaten zijn opgeslagen. Je vindt altijd wel een geschikte uitspraak voor een gelegenheid waarbij deze goed van pas komt. Denk aan een tekst voor een toespraak, een quote voor in een artikel, een citaat voor op Twitter of Facebook, of woorden van wijsheid voor op een wenskaart. `Beter goed gejat dan slecht verzonnen`, toch? 

Citatenkoning De Ley heeft een goede reputatie opgebouwd als citatenverzamelaar in binnen- en buitenland. Sinds 50 jaar verzamelt hij elke dag boeiende gezegden. Zijn boeken verschenen onder meer in Engeland, Amerika, Vietnam en Finland. 

Een groot deel van de citatencollectie op woorden.org is gepubliceerd in `Het Grootste Citatenboek ter Wereld` (Uitgeverij Lannoo, 3e herziene druk, april 2014). 

 
Voorbeeld van een gedeelde citaattegel op Facebook 

Als je een leuk citaat hebt gevonden kun je het delen op Facebook, Pinterest, Google en Twitter. Je kunt hierbij zelf het lettertype en de kleuren aanpassen.

Ga naar de citaten