Zoek op

azijnsteek

beroemde ziekte, ontstaan doordat azijnzuurbacteriën (Mycoderma aceti) in de wijn terecht zijn gekomen door onhygiënisch werken en-of door een te warme most. De azijnzuurbacteriën zetten met zuurstof het (ethyl)alcohol om in azijnzuur. Een bijproduct hierbij is ethylacetaat, dat naar lijm ruikt. De kleur van een wijn wordt bleker en de smaak wor...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10519

Azijnsteek

Fout in de wijn, in de geur ruikt men azijn. Veroorzaakt door een besmetting met de azijnzuurbacterie, meestal het gevolg van slechte hygiëne bij de vinificatie.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10942

Azijnsteek

Verontreiniging van de wijn met azijnzuurbacteriën.
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_vaktermen_in_de_oenologie

Azijnsteek

Verontreiniging van de wijn met azijnzuurbacteriën.
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_vaktermen_in_de_oenologie

Azijnsteek

Azijnsteek is een begrip uit de wijnproductie dat een specifieke bacteriële verontreiniging beschrijft. ==Ontstaan== De verontreiniging ontstaat door luchtcontact tijdens het productieproces waarbij de hygiëne niet goed gemonitord wordt. Hierdoor kunnen de azijnzuurbacteriën Gluconobacter en Acetobacter in de gebottelde fles terechtkomen of in ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Azijnsteek
Geen exacte overeenkomst gevonden.