Zoek op

Chinois

puntige zeef om sausen en soepen te zeven.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Chinois

Fijne puntzeef. Ook kleine, op suikerstroop ingemaakte citrusvruchten (kumquats), of kleine, groene, bittere sinaasappeltjes.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

chinois

chinois zelfst.naamw. [huishouden] [kookkunst] Fijnmazige, conische zeef waar ingrediënten met een (houten) lepel doorheen worden geduwd. Vooral gebruikt voor het zeven van sauzen [taal|fra] Chinees; de voornaamste taal die in China gesproken wordt. Bron: Wikiwoordenboek - chinois. Spelling'...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/chinois

Chinois

Fijnmazige, conische zeef waar ingrediënten met een (houten) lepel doorheen worden geduwd. Vooral gebruikt voor het zeven van sauzen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Chinois

Fijnmazige, conische zeef waar ingredienten met een (houten) lepel doorheen worden geduwd. Vooral gebruikt voor het zeven van sauzen. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/

Chinois

Fijnmazige, conische zeef waar ingrediënten met een (houten) lepel doorheen worden geduwd. Vooral gebruikt voor het zeven van sauzen.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-c/

Chinois

Fijnmazige, conische zeef waar ingrediënten met een (houten) lepel doorheen worden geduwd Vooral gebruikt voor het zeven van sauzen
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Chinois

[gebak] - Een chinois is een bijzondere vorm van brioche en komt eveneens uit Frankrijk. Daar wordt de chinois ook gateau chinois (Chinese taart) genoemd en is met name bekend als specialiteit uit de Elzas, waar de Chinois ook bekend is als Schneckekuchen. Het is een wat platte vorm van brioche (die is vaak nogal bol), gevu...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Chinois_(gebak)

Chinois

[keukengerei] - Een chinois is een puntzeef die wordt gebruikt in de keuken om bijvoorbeeld bouillon te "passeren" (= keukenterm voor zeven of filteren). Het voordeel van deze zeef-vorm is dat de vloeistof vanwege het Coandă-effect in een straal naar een kleinere pan of schaal gepasseerd kan worden. Soms wordt in het chino...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Chinois_(keukengerei)

CHINOIS

1) Puntzeef 2) Soort zeef
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/CHINOIS/1
Geen exacte overeenkomst gevonden.