Zoek op

denaturatie

Proces, waarbij een eiwit zijn structuur verliest en inactief wordt. Denaturatie treedt op bij extreme pH, zoutconcentratie en verhoging van temperatuur.
Gevonden op http://www.digischool.nl/bi/pbb/search.php

denaturatie

De specifieke volgorde van de aminozuren in de eiwitketen is bepalend voor de wijze waarop de ketens bij gegeven pH e.d. ruimtelijk worden opgevouwen. Uitsluitend aan de aldus voorgeschreven ruimtelijke structuur danken de enzymen hun specifieke eigenschappen. Verlies van deze ruimtelijke structuur (denaturatie) leidt dan ook tot activiteitsverlies...
Gevonden op http://home.kpn.nl/b1beukema

Denaturatie

Een structuurverlies van eiwitten, waardoor deze hun functies niet meer kunnen uitvoeren. Dit gebeurt onder meer als gevolg van het koken van voedingsmiddelen, waardoor ook eiwitten van ziekteverwekkers kapot worden gemaakt.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10733

Denaturatie

Voor consumptie onbruikbaar maken..
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10765

denaturatie

Def.: het ongeschikt maken voor consumptie
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10880

Denaturatie

Een verandering van de structuur van eiwitten, door hitte, alcohol, zuur, basis, reinigingsmiddel, chemicaliën. Hierdoor verandert de functie van het eiwit.
Gevonden op http://koemelkallergie.nl/verklarende-woordenlijst/woordenlijst/C-D.html

Denaturatie

[biochemie] - Onder denatureren wordt in de biochemie het verlies van de ruimtelijke structuur van bepaalde stoffen verstaan, zoals een eiwit of een nucleïnezuur, waardoor eigenschappen en werking vaak sterk veranderen. == Denaturatie van eiwitten == Bij denaturatie verliest een groot molecuul (macromolecuul) haar ruimteli...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Denaturatie_(biochemie)
Geen exacte overeenkomst gevonden.