Emonderen

Tomaten enkele seconden in kokend water dompelen, verfrissen en pellen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10190

Emonderen

Groenten (vooral tomaten) enkele seconden in kokend water dompelen, verfrissen en pellen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

EMONDEREN

1) Keukenterm 2) Tomaten pellen
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/EMONDEREN/1

Emonderen

is de pel of schil verwijderen door groenten enkele seconden in kokend water te dompelen. Veel toegepast op tomaten.
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-e/

Emonderen

Het takje van een tomaat verwijderen, op die plek een kruisvorming insnijding maken en even laten schrikken in heet water en dan het velletje verwijderen
Gevonden op http://www.robsbudgetmenus.nl/koks-taal#ALaFicelle
Geen exacte overeenkomst gevonden.