Zoek op

karakter

rechtswetenschap: kenmerken van een (juridische) zaak. ...
Gevonden op https://www.juridischwoordenboek.nl/zoek/karakter

karakter

het karakter zelfst.naamw.Uitspraak:   [kaˈrɑktər] Verbuigingen:   karakter|s (meerv.) 1) wat iemand of iets kenmerkt Voorbeelden:   `Zij heeft een opgewekt karakter.`, `het historische karakter van de binnenstad`Synoniemen:   persoonlijk...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/karakter

Karakter

Roman van Bordewijk uit 1938, waarin zielloosheid en ontmenselijking een grote rol spelen. Het verhaal van een zoon wiens karakter gestaald wordt door de tegenwerking van zijn vader. In 1997 verfilmd door Mike van Diem.
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/nederlandse-literatuur-na-1830/karakter

KARAKTER

1) Aangeboren neiging 2) Aanleg 3) Aanleg van nature 4) Aard 5) Adel 6) Chinees schriftteken 7) Complexie 8) Eigenschap 9) Figuur 10) Geaardheid 11) Geest 12) Gemoed 13) Gemoedsaard 14) Gemoedsgesteldheid 15) Gestel 16) Hoedanigheid 17) Inborst 18) Innerlijk 19) Innerlijke geaardheid 20) Inslag 21) Kenmerk 22) Kenteken 23) Letter 24) Letterteken 25...
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/KARAKTER/1

karakter

aard, kenmerk
Jaar van herkomst: 1764 (WNT )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Karakter

Let op: Spelling van 1858 kenmerk, het eigendommelijke van eene zaak; ook de gemoedsgesteldheid, de geaardheid van een' mensch; verder stand, waardigheid, titel; schriftteeken, teeken. Karakteriseren, kenmerken, al de teekenen eener zaak bepalen; ook betitelen. Karakteristiek, het eigenaardige, kenschet...
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

karakter

Elke letter, cijfer of teken die/dat gezet wordt.Elk lettertype heeft een bepaald karakter, dat wil zeggen, in een bepaald tekstueel verband kun je beter de ene dan de andere letter gebruiken.
Gevonden op http://www.de-proefpers.nl/graf/w/kar01.html

karakter

kenmerk, aard (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/karakter

karakter

manier waarop iets of iemand in elkaar zit vb: hij heeft een vriendelijk karakter
hij heeft geen karakter [is geen sterke persoonlijkheid]
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=karakter

karakter

(character) Teken, kleinste eenheid in een tekst. In de extended ASCII-tekenset neemt elk teken 8 bits in beslag en is er ruimte voor 256 tekens, waaronder alle tekens van het toetsenbord.
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/k.php?id=2985

Karakter

Uit het Grieks: ‘charasoo’ (stempel of inkerving). De kenmerken die bij een bepaalde persoon horen. Het begrip karakter duidt op min of meer onveranderbare, stabiele eigenschappen. De meeste wetenschappers gebruiken echter het woord ‘persoonlijkheid’.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10144

Karakter

Het karakter van een dans wordt bepaald door de dramatische inhoud en de danskwaliteit.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10282

Karakter

Rol, figuur, karakter in een verhaal of toneelstuk. Bijv: `flat character` (karikatuur) versus `round character` (meerzijdig, meerdimensionaal). Ook: personage.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10435

Karakter

Een symbool uit de beschikbare symbolenset van een computer. De symbolenset van een computer is opgebouwd uit alle letters, cijfers, leestekens en enige specifieke grafische tekens, zoals cirkeltjes, blokjes, etc. De karakters maken deel uit van de zogenoemde `karakter-tabel`. In de loop der tijden zijn diverse standaarden ontwikkkeld. 7 bit ASCII ...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10511

karakter

in een eenvoudig indeling van personages, wordt wel onderscheid gemaakt tussen karakters en typen (Eng.: round en flat characters). De karakters zijn hierbij dat de personages die meer op de voorgrond treden, met name ook met hun gevoelens en beweegredenen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10647

karakter

1. Personage in een verhaal 2. De typische kenmerken van een persoon
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10664

Karakter

1. Letterteken; 2. de aard van een persoon.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10760

karakter

in een eenvoudig indeling van personages, wordt wel onderscheid gemaakt tussen karakters en typen (Eng.: round en flat characters). De karakters zijn hierbij dat de personagers die meer op de voorgrond treden, met name ook met hun gevoelens en beweegredenen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11147

karakter

Karakter kent de onderstaande drie betekenissen: - een letter, cijfer of een leesteken van het alfabet. - een symbool waaraan een bepaalde functie is toegekend. - een door een schrijfmachine of computer gevormd beeld van een alfanumeriek symbool.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11394
Geen exacte overeenkomst gevonden.