Zoek op

stomen

Stomen is een proces bij de houtbehandeling. Door het stoomproces kan de kleur van het hout wezenlijk beïnvloed worden. Het meest wordt dit proces toegepast bij loofhout. Beuken is met afstand de houtsoort welke het meest wordt gestoomd: kleuren van licht roze tot diep rood zijn hierbij mogelijk. Naast beuken worden ook andere houtsoorten zoals ei...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10065

Stomen

Stomen gebeurt boven hete waterdamp. Bij stomen blijven alle aroma`s in de vis, omdat het contact met de warmtebron minder agressief is. Stomen is dus zeker aangewezen bij vismoten of visfilets, die niet meer beschermd zijn door de vishuid. Bij hele vissen kan je de flanken inkerven om het stoomproces te versnellen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10361

Stomen

Het bereiden van voedsel boven een kokende vloeistof waarbij gebruik wordt gemaakt van een stoompan, een stoommandje of een zeef uit roestvrij staal
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Stomen

Stomen gebeurt altijd boven hete waterdamp. Het is een heel gezond procédé, aangezien zo alle vitamines en aroma’s in het gerecht blijven.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Stomen

Het bereiden van voedsel boven een kokende vloeistof waarbij gebruik wordt gemaakt van een stoompan, een stoommandje of een zeef uit roestvrij staal.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Stomen

Let op: Spelling (deels) uit 1864: ow. [gelijkvloeiend] (ik stoomde, heb gestoomd), stoom -, rook opgeven, uitdampen; een afstand te water afleggen (van of met eene stoomboot); [figuurlijk] over den spoorweg reizen; met stoom bedekken, - omgeven.
*...MING, v het stomen.
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/cali003nieu01_0022.htm

Stomen

met waterdamp schoonmaken: afstomer: meest gebruikt bij het verwijderen van behang. Zie ook de egelroller en Behangen - gereedschap.
Gevonden op http://huis-en-tuin.infonu.nl/doe-het-zelf/26711-schilderen-a-tot-z-in-het-

stomen

hete damp afgeven vb: de ketel water staat te stomen op het fornuis
voedsel gaar laten worden met hete damp vb: gestoomde groenten zijn erg gezond
door middel van chemische damp schoonmaken vb: je moet die jas eens laten stomen
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=stomen

stomen

•iets ter reiniging en desinfectie met stoom bewerken. •zichtbaar waterdamp afgeven. •etenswaar garen door het in hete stoom te hangen. •tweede betekenisomschrijving. •enz.
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/stomen

stomen

1> het varen met een stoomschip. 2> houten planken, latten, stokken met behulp van stoom buigzaam maken
Gevonden op http://www.debinnenvaart.nl/binnenvaarttaal/woord.php?woord=sti

Stomen

Het bereiden van voedsel boven een pan met een kokende vloeistof.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

stomen

Stomen gebeurt boven hete waterdamp. Bij stomen blijven alle aroma's in het vlees of de vis, omdat het contact met de warmtebron minder agressief is.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Stomen

Het bereiden van voedsel boven een pan met een kokende vloeistof of in een stoomoven. Zeer hoge luchtvochtigheid in combinatie met hogere temperatuur. (50 tot 130 graden C.) http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/

Stomen

Bij stomen wordt een gerecht niet in hete vloeistof bereid, maar in de stoom daarvan. Doordat het eten bij stomen niet met de vloeistof in aanraking komt, blijven het aroma en de smaak goed bewaard. Zowel vlees, vis, gevogelte, schaal- en schelpdieren, als groente en rijst kunnen worden gestoomd. De hete vloeistof kan water zijn, maar ook bouillon ...
Gevonden op http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/stomen.aspx

Stomen

is het garen van vis, vlees of groenten met behulp van de opstijgende damp van kokende vloeistof (bv water, bouillon, wijn, enz) zonder dat het in aanraking komt met de vloeistof zelf. Hierbij kan je gebruikmaken van een stoompan met geperforeerd inzetstuk (een inzetstuk met gaatjes), een speciaal stoommandje of van een roestvrijstalen zeef of verg...
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-s/

stomen

stomen werkw.Uitspraak:   [ˈstomə(n)] Verbuigingen:   stoomde (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft gestoomd (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen 1) (van hete stoffen) stoom verspreiden Voorbeeld:   `een pan met stomende aardappels`Syn...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/stomen

Stomen

Het garen van vis, vlees of groenten met behulp van de opstijgende damp van kookvocht (water, bouillon, wijn, etc) zonder dat het in aanraking komt met het kookvocht zelf In speciale (hoge druk-) pannen kan de temperatuur van de stoom oplopen tot 120 ºC De garing verloopt daardoor sneller Dit principe ligt ook ten grondslag aan de vertrouwde sne...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Stomen

Boven kokend water in de stoom gaar laten worden van voedsel.
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooktechniek

Stomen

Stomen is een kooktechniek met stoom. Stomen is een gezonde manier om voedsel te bereiden omdat er geen olie of vet voor nodig is. Omdat de voedingsstoffen niet met water in contact komen, blijven de voedingsstoffen en dus ook de smaak veel beter bewaard. In de westerse keuken wordt stomen meestal gebruikt om groenten te bereiden. In de Aziatische...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Stomen

STOMEN

1) Bewerken van voedsel 2) Chemisch reinigen 3) Dampen 4) Dempen 5) Damp afgeven 6) Eetklaar maken met stoom 7) Koken 8) Manier van reinigen 9) Met waterdamp gaar maken 10) Reinigen 11) Roken 12) Uitwasemen 13) Varen 14) Walmen 15) Wasemen
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/STOMEN/1
Geen exacte overeenkomst gevonden.