Zoek op

VPN

Virtual Private Network. Een bedrijfsnetwerk dat computers op meerdere locaties met elkaar verbindt. In plaats van vaste datalijnen huurt men een afgesproken hoeveelheid transportcapaciteit op een computernetwerk van een ander bedrijf, een telecomoperator.
Gevonden op http://www.emazing.nl/woordenlijst.htm

VPN

Virtual Private Network. Met behulp van deze techniek is het mogelijk om via internet bepaalde diensten en informatie voor de buitenwereld af te schermen. Deze zijn alleen toegankelijk via een speciale verbinding, waarbij een paswoord en gebruikersnaam moet worden ingegeven.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10355

VPN

Virtual Private Network
Een privaat netwerk gerealiseerd over een openbare infrastructuur (bvb. publieke telefoonlijnen) waarbij de gegevens door een veilige tunnel worden vervoerd. Veel goedkoper dan een leased line en bovendien flexibeler.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

VPN

Virtual Private Network. Dit is een virtueel prive data netwerk dat gebruik maakt van de publieke telecommunicatie infrastructuur. Door gebruik te maken van het tunneling protocol ontstaat er een "prive tunnel" door het internet heen
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10860

VPN

Afkorting van Virtual Private Network. Een netwerk dat niet publiekelijk toegankelijk is, maar wel gebruik maakt van de faciliteiten van een openbaar netwerk.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11194

VPN

Virtual Private Network; bedrijfsnetwerk via internet; zie Windows Sources apr 98, PCM sep 99
Gevonden op http://www.ming-automatisering.nl/Definities/

VPN

-Virtual Private Network- Niet openbaar netwerk, dat gebruik maakt van de faciliteiten van een openbaar netwerk. Met VNP-technieken kan een intranet via het Internet worden gerealiseerd.
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/v.php?id=2923

VPN

Virtual Private Network (VPN) is een veilige manier om een verbinding te maken met een netwerk of om twee netwerken aan elkaar te koppelen over een publiek netwerk zoals het internet.
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/v.php?id=3419

VPN

( Virtual Private Network) Een beveiligde 'tunnel' tussen 2 machines, waarbij de meestgebruikte toepassing het thuisgebruik (van diensten van de zaak) is. Alle verkeer tussen beide stations wordt gecodeerd verzonden over het netwerk - meestal het internet.
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

VPN

Een netwerk dat op een veilige manier via internet bedrijfsonderdelen met elkaar verbindt. Virtual private Network Dus zonder dat het internetverkeer ermee te maken heeft.
Gevonden op https://labyrinth.rienkjonker.nl/lexicon/terminologie

VPN

Een VPN is een Virtual Private Network. In het Nederlands wordt het ook wel virtueel privénetwerk genoemd. Dit is een privénetwerk van computers die verbonden zijn via de infrastructuur van een publiek netwerk. Meestal is dit het Internet. Op deze manier kan data dat op een lokaal netwerk aanwezig is veilig gedeeld worden met partijen die zich bu...
Gevonden op https://vpndiensten.nl/begrippenlijst/

VPN

VPN staat voor Virtual Private Network of virtueel privénetwerk. VPN wordt gebruikt om een privénetwerk te creëren binnen een publiek netwerk. In een VPN verbinding is de data versleuteld (encrypted). VPN wordt door particulieren met name gebruikt om meer privacy en veiligheid op het internet te krijgen. Zie ook het artikel Wat is een VPN-verbin...
Gevonden op https://www.vpngids.nl/veilig-internet/begrippen/
Geen exacte overeenkomst gevonden.