Zoek op

Adventskalender

Een adventskalender is een kalender die tijdens Advent wordt bijgehouden; deze kan voor elke dag een overweging of bijbeltekst bevatten, maar ook plaatjes of lekkernijen voor kinderen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10692

adventskalender

•de kalender bestaat uit een platte kartonnen doos waarin 24 genummerde vakjes zijn aangebracht, elk nummer staat voor een datum van 1 tot 24 december, elke avond mag in de adventstijd een vakje met de juiste datum geopend worden en het daarin gevonden snoepje is dan van jou.
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/adventskalender

adventskalender

adventskalender zelfst.naamw. de kalender bestaat uit een platte kartonnen doos waarin 24 genummerde vakjes zijn aangebracht, elk nummer staat voor een datum van 1 tot 24 december, elke avond mag in de adventstijd een vakje met de juiste datum geopend worden en het daarin gevonden snoepje is dan va...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/adventskalender

adventskalender

Kalender die loopt van 1 tot 26 december en die vooral in gezinnen met kinderen wordt opgehangen. Voor elke dag is er een luikje dat mag worden opengemaakt en waarachter een plaatje of een verrassing zit. Zo tellen kinderen de dagen tot kerstmis af.
Gevonden op http://www.cultureelwoordenboek.nl/index.php?lem=527

Adventskalender

Een adventskalender is een kalender die onderdeel is van een christelijke traditie die stamt uit de 19e eeuw, advent. De kalender bevat verschillende luikjes, elke dag mag er 1 luikje worden geopend. Meestal kan er in de vakjes wat chocola of een andere lekkernij worden gevonden voor kinderen. Ook zijn er kalenders die zich meer op volwassenen ric...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Adventskalender
Geen exacte overeenkomst gevonden.