Zoek op

au bain marie

Dat is een warm water bad van ongeveer 85 graden celcius.
Hierin worden producten warm gehouden zoals (soepen, sausen en- of groentes enz) zonder het risico dat het aan brand.
Maar je kunt er ook producten zeer geleidelijk in warm maken of verwarmen.
Gevonden op http://www.dicksdigitalekookboek.nl/begrippenuitleg_index/begrippenuitlegin

Au Bain Marie

Pan met heet water waarin een andere pan wordt geplaatst om een gerecht te verwarmen Het wordt zodoende niet warmer dan 80 à 90 graden Wordt ook gebruikt om gerechten op temperatuur te houden Het au bain-marie verwarmen (of binden) van gerechten wordt gedaan om schiften of aanbranden te voorkomen
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Au bain marie

Au bain marie is een kooktechniek waarbij een gerecht wordt bereid door het boven een pan met net niet kokend water te hangen. Het wordt vooral toegepast bij ingrediënten die het kookpunt niet mogen bereiken. Een voorbeeld hiervan is chocolade. Als dit in een bepaald recept gesmolten moet worden, dan kan dit het beste au bain marie gedaan worden. ...
Gevonden op http://www.ensie.nl/definitie/Au_bain_marie
Geen exacte overeenkomst gevonden.