Zoek op

bijvoeglijk naamwoord

• [grammatica] een woordsoort die wordt gebruikt om een eigenschap of hoedanigheid van een zelfstandig naamwoord te benoemen.
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/bijvoeglijk naamwoord

Bijvoeglijk naamwoord

Een bijvoeglijk naamwoord (of: adjectief) noemt een eigenschap of toestand van een door een zelfstandig naamwoord uitgedrukte zelfstandigheid. Een bijvoeglijk naamwoord kan als bijvoeglijke bepaling aan een zelfstandig naamwoord voorafgaan:
Gevonden op http://taaladvies.net/

bijvoeglijk naamwoord

woord dat bijzonderheden geeft over een zelfstandig naamwoord
een hoge boom - diamantharde boorkop
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10109

bijvoeglijk naamwoord

bijvoeglijk naamwoord zelfst.naamw. [grammatica] een woordsoort die wordt gebruikt om een eigenschap of hoedanigheid van een zelfstandig naamwoord te benoemen Bron: Wikiwoordenboek - bijvoeglijk naamwoord. Spelling'bijvoeglijk naamwoord' komt NIET voor in de Woordenlijst Nederlands...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/bijvoeglijk naamwoord

Bijvoeglijk naamwoord

Een woord dat een eigenschap of een toestand aangeeft.Bijvoorbeeld: 'lief', 'rood', 'dik', enz. (Haeseryn et al., 1997).
Gevonden op http://www.taalexpert.nl/begrippenlijst.aspx

Bijvoeglijk naamwoord

Een bijvoeglijk naamwoord (of adjectief) is een woord dat wordt gebruikt om een eigenschap van een zelfstandig naamwoord te benoemen. == Soorten en gebruik == Een bijvoeglijk naamwoord kan in een zin op twee manieren gebruikt worden: attributief en niet-attributief. Niet-attributief gebruik kan weer worden onderverdeeld in predicatief en bijwoorde...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Bijvoeglijk_naamwoord
Geen exacte overeenkomst gevonden.