Zoek op

endoscopie

Onderzoek met behulp van flexibele kijkbuizen waardoor vrijwel alle holle organen (maag, darmen, bronchusboom , blaas, baarmoeder ) maar ook gewrichten, borst‑ en buikholte, neusbijholten, en hogere urinewegen kunnen worden geïnspecteerd. Vaak worden tegelijkertijd weefselstukjes weggenomen, met name voor onderzoek naar kwaadaardige (maligne ) c...
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/levenswetenschappen-en-geneeskunde/endo

endoscopie

endoscopie zelfst.naamw. medisch (kijk)onderzoek van lichaamsholten of inwendige kanalen met een endoscoop Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: 'endoscopie' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoordenlijst van OpenTaal. Deze woorden ...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/endoscopie

ENDOSCOPIE

1) Medisch onderzoek
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/ENDOSCOPIE/1

Endoscopie

Een endoscopie (letterlijk binnenin kijken) is een onderzoek van het inwendige van de mens, om te kijken wat er aan de hand is, een biopsie te nemen of een operatie uit te voeren. Dit gebeurt met een instrument genaamd de endoscoop waarmee een arts door middel van een flexibele slang in het lichaam kan kijken. Ook kan het plaatsvinden door middel ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Endoscopie

endoscopie

• [medisch] (kijk)onderzoek van lichaamsholten of inwendige kanalen.
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/endoscopie

endoscopie

onderzoek van lichaamsholten en inwendige kanalen met een endoscoop
Gevonden op http://www.dokterdokter.nl/encyclopedie/overzicht

Endoscopie

Een onderzoek van de lichaamsholten door middel van inbrengen een flexibel kijkbuisje, meestal onder plaatselijke verdoving.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10371

Endoscopie

onderzoek van de lichaamsholten door middel van inbrengen een flexibel kijkbuisje, meestal onder plaatselijke verdoving.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10438

endoscopie

onderzoek van lichaamsholten
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10733

Endoscopie

een endoscopie (letterlijk binnenin kijken) is een onderzoek van het inwendige van de mens, om te kijken wat er aan de hand is, een biopsie te nemen of een operatie uit te voeren. Dit gebeurt met een instrument genaamd de endoscoop waarmee een arts via een flexibele slang in het lichaam kan kijken.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11102

Endoscopie

Kijk-operatie (= scopie) in een inwendig (= endo-) lichaamsholte (bijv. buik- en borstholte) of -kanaal (bijv. maag en darm).
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11262

Endoscopie

Engels:Endoscopy (kijk)onderzoek van lichaamsholten of inwendige kanalen
Gevonden op http://www.gezondheidsplein.nl/medisch-woordenboek/letter/e

Endoscopie

Engels:Endoscopy (kijk)onderzoek van lichaamsholten of inwendige kanalen
Gevonden op http://www.gezondheidsplein.nl/medisch-woordenboek/letter/e

Endoscopie

Visueel onderzoek van de binnenkant van het lichaam door middel van een endoscoop, een dun, buisachtig instrument met een lampje en een lens aan één zijde om te kijken. Een soort minimaal invasieve ingreep.
Gevonden op http://www.linde-healthcare.nl/nl/glossary_hc/index.html

Endoscopie

onderzoek van de lichaamsholten door middel van inbrengen een flexibel kijkbuisje, meestal onder plaatselijke verdoving.
Gevonden op http://www.llcg.be/nl/Dokter/algemeen/woordenboek

Endoscopie

Bij endoscopie wordt een buisvormig instrument (endoscoop) in het lichaam gebracht om het van binnen te bekijken. Een endoscoop kan flexibel of stijf zijn en is voorzien van een lichtbron en een camera die beelden aan een beeldscherm doorgeeft.
Gevonden op http://www.medicinfo.nl/%7B8f660671-f832-4fba-b4e8-3f2c8d0c01ac%7D

endoscopie

Een endoscoop is een instrument waarmee de binnenkant van een hol orgaan of een holle ruimte kan worden onderzocht. De endoscoop bestaat uit een buigzame of een starre, holle buis die verbonden is met een lenzensysteem, waarmee degene die door de buis kijkt, de weefsels aan het andere eind van de buis kan zien. De ...
Gevonden op http://www.menselijk-lichaam.com/algemeen/endoscopie
Geen exacte overeenkomst gevonden.