Zoek op

hematocriet

hematocriet zelfst.naamw. verhouding tussen het volume van de rode bloedcellen (erytrocyten) en het totale bloedvolume Bron: Wikiwoordenboek - hematocriet. SpellingJuist gespeld: 'hematocriet' komt voor in de spellingwoordenlijst van OpenTaal. 7 definities op Encyclo1) Hoeveelheid rode b...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/hematocriet

Hematocriet

De hematocriet (afkorting:HT of HCT) of hematocrietwaarde (uit het Grieks: αιματοκριτης), van het Griekse αιμα (hema), dat `bloed` betekent, en κριτηριον (criterion), dat `criterium` betekent), is het volume van het bloed dat door de rode bloedcellen (erytrocyten) wordt ingenomen, weergegeven als een fractie van het to...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Hematocriet

hematocriet

verhouding tussen het volume van de rode bloedcellen, en het totale bloedvolume. Dit wordt ook wel bloedwaarde of bloeddikte genoemd (gemiddeld heeft een mens 0,45 liter bloedcellen per liter bloed)
Gevonden op http://www.dokterdokter.nl/encyclopedie/overzicht

Hematocriet

Hoeveelheid rode bloedcellen in het bloed.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10464

Hematocriet

PCV, Packed Cell Volume; het verhoudingsgetal van het (rode) bloedcelvolume ten opzichte van het totale bloedvolume (meestal tussen 0,40 en 0,50)..
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10765

Hematocriet

Dit is de verhouding van het volume van de bloedcellen tot het totale bloedvolume. Normale waarden : 40 à 50% bij mannen, 35 à 45% bij vrouwen. Te lage hematocriet => bloedarmoede. Te hoge hematocriet => bloed wordt visceuzer, = meer risico's op hart- en vaatziekten.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/nol.php

hematocriet

[Nederlands] hoeveelheid rode bloedcellen in het bloed
Gevonden op https://quizlet.com/39489267/nederlands-flash-cards/
Geen exacte overeenkomst gevonden.