marineren

marineren werkw.Uitspraak:   [mari'nerə(n)] Verbuigingen:   marineerde (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft gemarineerd (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen (van iets dat je gaat opeten) in een gekruide vloeistof leggen om smakelijker te worden Voorbee...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/marineren

Marineren

Het in een mengsel van (zure) vloeistoffen en kruiden leggen van voedsel met als doel het bindweefsel zachter te maken en/of de smaak van het voedsel te verhogen
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Marineren

vlees, wild of vis laten trekken in een marinade om het malser te doen worden en om er meer smaak en aroma aan te geven.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Marineren

Het leggen van een vis in een marinade.
Gevonden op http://www.visinfo.be/vis/list_nl.phtml

Marineren

Het in een mengsel van (zure) vloeistoffen en kruiden leggen van voedsel met als doel het bindweefsel zachter te maken en/of de smaak van het voedsel te verhogen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Marineren

Let op: Spelling van 1858 inzouten, inmaken, als: groenten, wilde zwijnskoppen, enz
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10608

Marineren

Het gedurende enige tijd in een enigszins zure, gekruide vloeistof (marinade) laten trekken van groente, vis, vlees of wild.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

MARINEREN

1) Inleggen in azijn 2) In azijn en kruiden inmaken 3) Inleggen in azijn met kruiden 4) In azijn inmaken 5) Met kruiden prepareren 6) Toebereiden 7) Voor inmaken gaat de vloot op de loop (crypt.)
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/MARINEREN/1

Marineren

1.Inmaken van vis, groente, enz. 2. Drenken, doordringen van vlees, wild enz. met een volgens recept gemaakt nat, om ze mals 'te maken, smaak te geven en ook voor het bederf te bewaren
Gevonden op http://horecacentraalcollege.webs.com/franse%20vaktermen.xls

Marineren

Vlees en of wild korte of langere tijd in een meestal zachtzure gekruide vloeistof zetten om het geuriger en of malser te krijgen gedurende 1 tot 24 uur. http://www.kokswereld.nl/content/culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/

marineren

Voedingswaren, vooral vlees of vis, in een marinade onderdompelen en de smaak laten intrekken.
Gevonden op http://www.konijn.be/konijn/Lexicon_NL.aspx

Marineren

is een kooktechniek waarbij men een product (vlees, gevogelte, wild, vis, tofu of groenten) in een marinade laat staan. Marineren is het in een mengsel van (min of meer zure) vloeistoffen en kruiden leggen van een product met als doel:
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-m/

Marineren

In een kruidenmengsel weken van gerechten.
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooktechniek

marineren

in azijn of wijn kruiden (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/marineren
Geen exacte overeenkomst gevonden.