smoren

smoren werkw.Uitspraak:   [ˈsmorə(n)] Verbuigingen:   smoorde (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft gesmoord (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen 1) niet in de wieg gesmoord zijn  (een hoge leeftijd hebben) 2) (voedsel) in een ...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/smoren

smoren

Verminderen van de luchttoevoer naar een vuur door het tegengaan van de vermenging van brandbare dampen en zuurstof, door het afdekken van het brandende voorwerp, bijv. met een deken, of door het verlagen van de zuurstofhoeveelheid in de lucht d.m.v. een inert gas dat zwaarder is dan lucht
Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/smoren

smoren

drosselen, onderdrukken, uitdoven, verstikken puffen, stikken stoven misten roken walmen
Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/smoren

Smoren

Bij smoren wordt de vis eerst goudbruin gebakken in de open pan en daarna gestoofd. De methode is sneller dan enkel stoven, maar alleen aangewezen bij stevige vissoorten. Door de hete boter wordt de buitenkant van de vis zeer snel ondoordringbaar zodat het sap in de vis blijft en het vet niet kan indringen.
Gevonden op http://www.visinfo.be/vis/list_nl.phtml

Smoren

met weinig vocht en vet in een gesloten pan op zacht vuur garen (`braiser`). Een stuk vlees dat wordt gesmoord, is vaak op voorhand met vet gelardeerd of gemarineerd.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Smoren

Het bereiden van voedsel in een gesloten pan in margarine, of een ander vetstof, en in eigen sappen of onder toevoeging van een kleine hoeveelheid vloeistof
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Smoren

Het bereiden van voedsel in een gesloten pan in margarine, of een ander vetstof, en in eigen sappen of onder toevoeging van een kleine hoeveelheid vloeistof.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Smoren

Let op: Spelling (deels) uit 1864: (B. SMOOREN), [bedrijvend werkwoord] ow. [gelijkvloeiend] (ik smoorde, heb gesmoord), dooven, verstikken, doen verstikken; de ademhaling beletten; van dorst -, zwaren dorst lijden; het is hier om te - (van hitte); vlees -, het in zijne eigene kracht gaar maken.
~, [figuurlijk] onderdrukken, beletten; (ze
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/cali003nieu01_0022.htm

smoren

• [ov] iemand of iets het ademen beletten. • [ov] iets in enig vet aanbraden daarna vocht toevoegen en afdekken om het zachtjes gaar te laten worden.
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/smoren

SMOREN

1) Afremmen 2) Afgeremd worden 3) Begeren 4) Bewerking van voedsel 5) Boven een zacht vuur gaar laten worden 6) Braiseren 7) Blussen 8) Bereidingswijze van voedsel 9) Doven 10) Doodlopen 11) Dompen 12) Doen stikken 13) Dempen van vuur 14) Dampen 15) Fnuiken 16) Gaar maken 17) Gaar laten worden 18) Indrukken 19) Laten sudderen 20) Nevelen 21) Onderd
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/SMOREN/1

Smoren

Het bereiden van voedsel in een gesloten pan in boter, vloeistof en eigen sappen
Gevonden op http://horecacentraalcollege.webs.com/franse%20vaktermen.xls

Smoren

Het gaar maken van gerechten in een kleine hoeveelheid vet en( eigen) vocht in een gesloten pan. Het in vocht en vet langzaam laten garen van gerechten in een gesloten pan of ovenschaal. http://www.kokswereld.nl/content/culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/

smoren

Bij smoren wordt het vlees eerst goudbruin gebakken in de open pan en daarna gestoofd. De methode is sneller dan enkel stoven. Door de hete boter wordt de buitenkant van het vlees zeer snel ondoordringbaar zodat het sap erin blijft en het vet niet kan indringen.
Gevonden op http://www.konijn.be/konijn/Lexicon_NL.aspx

Smoren

Informatie over dit onderwerp kunt u vinden op de website van het Voedingscentrum.
Gevonden op http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/smoren.aspx

Smoren

is het langzaam laten garen van vis of vlees (al dan niet op een laagje van -gestoofde- groenten), in boter of een andere vetstof, in eigen sappen of onder toevoeging van een kleine hoeveelheid vloeistof (zoals wijn, bouillon of fond), bij niet te hoge temperaturen (de toegevoegde vloeistof mag niet koken). In de oven regelmatig bedruipen met vocht
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-s/

Smoren

Garen in een gesloten pan in weinig vet en met eigen vocht
Gevonden op http://www.robsbudgetmenus.nl/koks-taal#ALaFicelle

Smoren

[culinair] - Smoren of braiseren is een kooktechniek waarbij een gerecht in vet wordt aangebraden, waarna wat water (of een andere vloeistof) wordt toegevoegd en de pan met een deksel wordt afgesloten, waarna het gerecht op een zeer zacht vuur of andere warmtebron gaar kan worden. Smoren wordt toegepast om vlees, of bepaald
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Smoren_(culinair)

smoren

in hoge golven, door dat het schip te veel dompt(2), vaart verliezen.
Gevonden op http://www.debinnenvaart.nl/binnenvaarttaal/woord.php?woord=sma

smoren

doen stikken; op zacht vuur gaar doen worden (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/smoren
Geen exacte overeenkomst gevonden.