Kopie van `Ministerie van Economische Zaken - Chemie begrippen`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


Ministerie van Economische Zaken - Chemie begrippen
Categorie: Chemie, chemische- en kernindustrie
Datum & Land: 27/01/2014, NL
Woorden: 4


Springstoffen
die moeten detoneren als primaire, aanjaag-, of hoofdlading in koppen bij sloopwerkzaamheden of bij andere toepassingen.

Supergeleidend
materialen, d.w.z. metalen, legeringen of verbindingen waarvan de elektrische weerstand nul kan worden, d.w.z. dat zij een oneindige elektrische geleidbaarheid kunnen bereiken en zeer grote stromen kunnen geleiden zonder joule-opwarming. technische noot.: De `supergeleidende` toestand van elk afzonderlijk materiaal wordt gekenmerkt door een kritische temperatuur, een kritisch magnetisch veld, dat een functie is van de temperatuur, en een kritische stroomdichtheid, die echter een functie is van zowel het magnetisch veld als van de temperatuur.

Voor iedereen beschikbaar
technologie` of `programmatuur` die zonder beperkingen aan de verdere verspreiding daarvan beschikbaar is gesteld.
Noot: Auteursrechtelijke beperkingen hebben niet tot gevolg dat `technologie` of programmatuur` niet langer `voor iedereen beschikbaar` is.

Voorlopers
speciale chemische stoffen, gebruikt bij de vervaardiging van springstoffen.