Kopie van `Dick Klingens`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


Dick Klingens
Categorie: Wiskunde
Datum & Land: 15/02/2007, NL
Woorden: 6


Bissectriceloodvlak (looddeelvlak)
Een bissectriceloodvlak van twee snijdende lijnen a en b is het vlak bepaald door de loodlijn l door het snijpunt S van a en b (loodrecht op het vlak door a en b) en een van de bissectrices van de hoeken tussen a en b.
`def5.gifBissectricevlak (deelvlak)
Het (binnen)bissectricevlak of (binnen)deelvlak van de vlakken V en W is het vlak bepaald door de snijlijn s van V en W en de deellijn van een standhoek van die vlakken.
Het buitenbissectricevlak of buitendeelvlak wordt bepaald door de snijlijn s en de deellijn van de nevenhoek van de standhoek.
`def6.gifHoek tussen lijn en vlak
De hoek tussen een lijn l en een vlak V is de hoek tussen de lijn l en de projectie van l op V.
`def3.gifHoek tussen twee lijnen
Snijdende lijnen: de scherpe (niet-stompe) hoek tussen de snijdende lijnen l en m.
Kruisende lijnen: de scherpe hoek tussen de snijdende lijnen die ontstaan nadat één of beide lijnen zo evenwijdig met zichzelf verplaatst zijn, dat ze elkaar snijden.
`def1.gifMiddelloodvlak
Het middelloodvlak van een lijnstuk AB is het loodvlak op de drager van AB, gaande door het midden M van het lijnstuk AB.
`def4.gifStandhoek
De hoek tussen twee elkaar volgens de lijn s snijdende vlakken V en W is gelijk aan de hoek die ontstaat als we in een willkeurig punt P van s twee loodlijnen oprichten op s, opvolgend gelegen in V en W .
`def2.gif