Kopie van `Max lifestyle`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


Max lifestyle
Categorie: Sport, welzijn en vrije tijd > Bewegingstherapie
Datum & Land: 27/01/2014, NL
Woorden: 4


Sukhasana
Een Yogaoefening. Ook wel de Easy Pose, oftewel de gemakkelijke houding. Na de Lijkhouding de 2e Yoga Asana.

Thai Chi Chuan
Dit is een oeroude Chinese bewegingstherapie en bewegingskunst, die volgens het Yin-Yang principe de coördinatie en harmonisatie tussen lichaam en geest bevordert en de lichaamskracht en energie weer met elkaar in evenwicht brengt. (Bron: ABC-van-Meditatie.nl)

Yin en Yang
Twee tegengestelde en onafscheidelijke principes, die Yin en Yang worden genoemd. Yin is het vrouwelijke, het negatieve, het ontvangende, het chronische, het gevolg. Yang is het mannelijke, het positieve, het scheppende, het accute, de oorzaak. (Bron: ABC-van-Meditatie.nl)

Yoga
Yoga laat zich in verschillende bewoordingen omschrijven als datgene dat verbindt of verenigt (gelijk een juk), namelijk het individu met het universum, de mens met zijn hogere of ware natuur, de lagere met de hogere energieën in de mens, de mens met het goddelijke, enz., of als de toestand of geestesgesteldheid van eenwording, vereniging of eenzijn. In de praktijk betekent yoga voor velen werken aan zwlfbewustzijn dmv fysiek en mentale oefeningen. (Bron: ABC-van-Meditatie.nl)