Kopie van `Max lifestyle`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


Max lifestyle
Categorie: Sport, welzijn en vrije tijd > Bewegingstherapie
Datum & Land: 27/01/2014, NL
Woorden: 12


Advaita
Advaita bekent geen twee. en staat voor de perceptie dat alles in het universum een eenheid en dus een is.

Boeddhisme
De leringen van Gautama de Boeddha.

Chakra
De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam. Chakra`s zien er uit als een soort energetische trechters die als een wiel draaien (chakra betekent wiel in het Sanskriet). Via deze centra absorberen wij energie uit de kosmos en gebruiken dit voor al onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen.

Flow
De optimale toestand van ervaring.

Mantra
Een serene gedachte of een gebed dat eventueel achter elkaar herhaald wordt.

PowerBall
Het nieuwste trainingsapparaat voor uw spieren. Met een PowerBall voorkom je problemen zoals RSI. Het is bovendien ontzettend leuk om te doen. Met recht dus een gezonde verslaving! Lees meer...

Sukhasana
Een Yogaoefening. Ook wel de Easy Pose, oftewel de gemakkelijke houding. Na de Lijkhouding de 2e Yoga Asana.

Tadasana
Een Yogahouding. Eén van de meest bekende houdingen in Iyengar Yoga is de Tadasana, of de Berg Houding.

Thai Chi Chuan
Dit is een oeroude Chinese bewegingstherapie en bewegingskunst, die volgens het Yin-Yang principe de coördinatie en harmonisatie tussen lichaam en geest bevordert en de lichaamskracht en energie weer met elkaar in evenwicht brengt. (Bron: ABC-van-Meditatie.nl)

Transcedentie
Het ervaren van eenheid met het universum. (Bron: ABC-van-Meditatie.nl)

Yin en Yang
Twee tegengestelde en onafscheidelijke principes, die Yin en Yang worden genoemd. Yin is het vrouwelijke, het negatieve, het ontvangende, het chronische, het gevolg. Yang is het mannelijke, het positieve, het scheppende, het accute, de oorzaak. (Bron: ABC-van-Meditatie.nl)

Yoga
Yoga laat zich in verschillende bewoordingen omschrijven als datgene dat verbindt of verenigt (gelijk een juk), namelijk het individu met het universum, de mens met zijn hogere of ware natuur, de lagere met de hogere energieën in de mens, de mens met het goddelijke, enz., of als de toestand of geestesgesteldheid van eenwording, vereniging of eenzijn. In de praktijk betekent yoga voor velen werken aan zwlfbewustzijn dmv fysiek en mentale oefeningen. (Bron: ABC-van-Meditatie.nl)