Kopie van `auberge L`ESC@RGOT restaurant - Uitheemse begrippen`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


auberge L`ESC@RGOT restaurant - Uitheemse begrippen
Categorie: Landbouw, voedsel en voedselverwerking > Uitheems
Datum & Land: 10/03/2007, NL
Woorden: 11


Aïoli
Een Zuid-Europese knoflookmayonaise

Aziatische vissaus
Wordt gemaakt van gefermenteerde ansjovis en is tegelijk zuur en zout van smaak. Het is een essentieel ingrediënt in de Zuidoost-Aziatische keuken en verkrijgbaar in Thaise winkels en grote supermarkten.

Ceviche
Ook wel `seviche` genoemd. Dit gerecht - rauwe visfilets `gegaard` in citrussap - wordt in heel Zuid-Amerika gegeten en is populair in Spanje en Portugal. De techniek van het garen in citrussap is ook bekend op de eilanden in de Stille Oceaan.

Citroengras
De stengel van een grasachtige plant die in heel Zuidoost-Azië groeit. Te koop in toko`s en grote supermarkten.

Hijiki
Een gedroogd zeewier met een geweldige structuur dat eruitziet als intens zwarte, gekrulde spaghetti. Het moet voor gebruik altijd geweekt worden. Is verkrijgbaar in winkels voor natuurvoeding en Japanse toko`s

Nigella
De kleine, gitzwarte zaadjes van een wilde ui. Wordt ook wel zwarte komijn genoemd en heet in India kalonji.

Sereh
Zie citroengras.

Shii-takes
Japanse paddestoelen die op bepaalde soorten eikenhout gekweekt worden en vers of gedroogd worden verkocht, in China worden ze `winterpaddestoelen` genoemd. Alom verkrijgbaar. Week de gedroogde shii-takes voor gebruik 3 uur in koud water.

Sjalot
Klein lid van de uienfamilie met een lichtbruine schil.

Sushigember
Enigszins zoete, ingelegde plakjes gemberwortel. Wordt gegeven bij sashimi en sushi. In gewone en Japanse toko`s verkrijgbaar.

Sushimatje
Ziet eruit als een placemat van bamboe: dunne reepjes bamboe, tot een matje aan elkaar gevlochten met garen zodat het tot een cilinder gerold kan worden. Verkrijgbaar in Japanse toko`s.