Kopie van `Elektrozine - Woorden verklaard`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


Elektrozine - Woorden verklaard
Categorie: Aardrijkskunde > Electronica
Datum & Land: 15/02/2007, BE
Woorden: 1294


AAC
Afkorting voor Advanced Audio Coding. AAC biedt hogere kwaliteit van audio dan MP3 en heeft 50% minder data nodig.

Aanbevolen beladingshoeveelheid
Deze functie geeft de maximale beladingshoeveelheid aan. Zodat het linnen werkelijk schoon wordt en minder gekreukt wordt (Bron: Bosch).

Aanraakscherm
Bij een aanraakscherm of touch screen kan je met de vinger of een speciale pen (stylus genoemd) een handeling op de monitor uitvoeren. Er komt dus geen toetsenbord of muis bij kijken.

ABC tuner
Tuner met automatische bandbreedte controle (ABC). Dankzij deze technologie verbetert de ontvangstkwaliteit door interferentie van naburige stations te minimaliseren.

ABP
Active Black Panel. Zwart paneel bij autoradio`s. Kantelend komt de radio-zelf te veoorschijn. Om de sesam te openen heb je een speciale beveiligingscode nodig. Zie Audio dubbing

AC
Alternating Current. Wisselstroom.

AC-3
Ook wel bekend als Dolby Digital. AC-3 audio levert cd-kwaliteit en biedt 5+1 kanalen: links en rechts vooraan, center vooraan, achteraan links en rechts, plus de subwoofer. Zie Dolby Digital (AC-3)

ACC System®
Automatic Condensation Collector.
1. Controle van het condensatiewater
Gepatenteerd systeem van Fritel waarbij een opvangbakje het condensatiewater opvangt over de volledige breedte van het filterdeksel en dit van zodra het deksel geopend wordt.
2. Eenvoudig te reinigen
Het opvangbakje kan eenvoudig met een doekje gereinigd worden of kan samen met het filterdeksel afgenomen en gereinigd worden in de vaatwasser.
3. Opvang voor 30 bakbeurten
Het opvangbakje kan het condensatiewater van ruim 30 bakbeurten opvangen en blijft steeds horizontaal staan, ongeacht of het deksel gesloten is of open (Bron: Fritel).

ACI
Automatic Channel Installation. Door Philips ontwikkelde techniek voor snelle en automatische installatie van tv-zenders in de volgorde van het mozaïekscherm. (Bron: Philips).

Acoustimass luidspreker
Techniek van Bose. Alle lage tonen, uit alle kanalen, worden gelijkmatig verdeeld over de gehele kamer, zonder hoorbare vervorming. U kan de module daarom bijna overal onzichtbaar opstellen. Bij traditionele home cinema luidsprekers veroorzaken meerdere lage-tonen bronnen hot and cold spots in de woonkamer. (Bron: Bose)

ACR
Attenuation Crosstalk Ratio. Wordt gemeten in dB en is de verhouding tussen verzwakking en crosstalk. Hoe hoger deze waarden, hoe beter.

Actief Balanssysteem
Het Active Balance-paneel aan de voorkant van het apparaat geeft duidelijk aan wanneer het water en de koffie-ingrediënten perfect zijn gebalanceerd. U hoeft geen lepels meer te tellen (Bron: Philips).

Actieradius
Ofwel het bereik van de stofzuiger. De maximale lengte tussen het stopcontact en de zuigmond.

Actieve luidspreker
Deze luidspreker beschikt over een ingebouwde versterker en een actief wisselfilter. Voorts wordt hij aangestuurd door de lijnuitgangen van een versterker.

Actieve tafel
Actieve strijktafel met een verticale stoomlucht van onder naar boven (opblaassysteem) en van boven naar onder (aanzuigsysteem) tijdens de strijk (Bron: Laurastar).

Active Air Control
Gesloten condensatiesysteem bij friteuses van Philips dat 100% van de geurtjes verwijdert en de afzet van vetdeeltjes tegengaat.

Active Control
Techniek bij televisie die het binnenkomende televisiesignaal en het omgevingslicht meet en met deze gegevens zorgt voor een automatische. optimale instelling van het televisiebeeld, zoals digitale ruisreductie, scherpte, kleur en contrast.

Active Droogsysteem
Het drogen van het vaatwerk wordt versneld. De vochtige lucht wordt door een condensatie-element gestuurd, dat zich bevindt tussen de bovenkant van de trommel en de bovenzijde van de wasmachine. Hier zal de vochtige lucht condenseren tot water dat op zijn beurt verdampt (bron: Zanussi).

Active Hyper-Bass PRO
De bandbreedte-stuurschakeling zorgt voor een dynamische sturing van het gamma versterkingsfrequenties via feedback volgens het uitgangsniveau. Resultaat: een dynamische lagetonenkarakteristiek en zuivere spraakweergave (Bron: JVC).

Active Sync
De software die de synchronisatie regelt tusssen je computer en je PDA.

activeClean
Pyrolytische zelfreingingsfunctie op ovens. Alle vuilresten worden bij hoge temperatuur verbrand. Dit kan dan eenvoudig met een vochtige doek worden verwijderd (Bron: Siemens).

Actor
Component die de actie uitvoert.

Actuator
De motor met het circuit voor terugkoppeling van de schotelbewegingen (alleen bij draaibare opstellingen). Bij satellietreceivers.

Acuity
Afgeleid van het Engelse woord Acute dat staat voor scherpte. Acuity maakt gebruik van een 10-bit digitaal chassis voor het luminantie en chrominantie signaal en een sampling rate van 75 MHz. Daardoor verbetert de weergave van het kleursignaal en treedt er meer detail in het beeld op.
Normaal gezien is een televisiebeeld opgebouwd uit 625 beeldlijnen en 1024 beeldpunten of pixels. Acuity verhoogt nu deze waarden door middel van beeldverbeteringstechnieken: het aantal beeldlijnen stijgt tot 833 terwijl de horizontale beeldresolutie (het aantal pixels) meer dan verdubbelt tot 2200 (Bron: Panasonic).

Adapterkabel
Verbindt de autoradio elektrisch met de meest diverse voertuigspecifieke aansluitnormen. Gewoon de passende kabel kiezen, monteren en ... van muziek genieten (Bron: Blaupunkt).

ADAPTiQ audiocalibratiesysteem
Deze unieke technologie van Bose zorgt voor een optimale geluidsweergave van uw Lifestyle-systeem op basis van de akoestiek van de ruimte, de luidsprekeropstelling en de luisterposities.
U zet een speciale hoofdtelefoon op waarin de luidsprekers zijn vervangen door microfoons en u gaat op vijf favoriete plaatsen voor het luisteren van muziek of het bekijken van tv zitten. Het Lifestyle-systeem genereert speciale testgeluiden en ADAPTiQ meet hoe deze op de vijf meetposities worden ontvangen. Het systeem wordt vervolgens geoptimaliseerd. Het hele proces duurt niet langer dan 15 minuten. (Bron: Bose)

Adaptive Geometrical Chroma Mapping
Door datacompressie bedraagt de chrominantieresolutie van een DVD slechts uit een kwart van de luminantieresolutie. Daardoor zijn er minder details in de beelden op tv. JVC herstelt volledig de kwaliteit van het originele beeld (Bron: JVC).

ADR
Astra Digitale Radio. Satelliet-ontvangsystemen. Een extra voorziening op subcarriers (hulpdraaggolven) van de analoge transponders waarbij hoogwaardige radioprogramma`s Digitaal worden uitgezonden. ADR wordt in het Musicam (MPEG-1) geluidsvorm uitgezonden. Het is een manier van verspreiding van radioprogramma`s die digitaal op een analoge transponder worden uitgezonden. Deze digitale audionorm verschilt niet veel van de bij DVB gebruikte geluidsnorm. Voor ontvangst van het ADR-signaal zijn speciale ontvangers nodig. Over niet al te lange tijd zal deze norm `uitsterven` door de opkomst van digitale TV.

ADSL
Asymmetric Digital Subscriber Line. De koperen draad van de vroegere analoge telefonie kan gebruikt worden voor breedbandinternet.

Advanced HAD
Sony-technologie die de hoeveelheid licht die elke pixel in de CCD van de digitale camera kan opnemen, vergroot waardoor ruis met 50% vermindert (Bron: Sony).

Advanced Jog
Een enkel bedieningselement op de voorkant van de videorecorder maakt 24-uur opnameprogrammeren en kanaalselectie mogelijk. Andere functies zoals beeld-per-beeld en variabel vertraagde weergave en beeldzoeken met hoge snelheid zijn eveneens via deze knop te bedienen (Bron: JVC).

Advanced ProOptic
Sony-technologie die zorgt voor een vervormingsvrije weergave en een hoge resolutie over de gehele breedte van het scherm.

Advanced SCM
Je kan de vooringestelde equalizerstand toepassen volgens het type muziek. Advanced SCM biedt u de optie van de verbinding van een equalizerinstelling met elke bron. (Bron: JVC Mobile Entertainment).

Advanced smooth scan
Deze nieuwe en verbeterde functie biedt een vloeiende weergave met diverse weergavesnelheden. zoals picture search en slow motion. Hel aantal beelden per seconde is toegenomen met factor
1.5 door gebruik te maken van snelle servo circuits.

Advanced Super CLEAR Drive
Met een grijsschaal van 1920 stappen voor elke kleur van RGB kunnen de Pioneer plasmatelevisies nu tot 7 miljard kleuren weergeven. De helderheid op het scherm wordt bewaakt, aangestuurd en gestimuleerd. Met een intensiever contrast worden de grijstinten verbeterd en kan zwart perfect worden weergegeven.

AE Bracketing
Drie foto`s worden tegelijk genomen, telkens met een andere belichtingsinstelling. Je kan daarna gewoonweg de beste eruit kiezen (Bron: Sony).

AF
Alternatieve frequentie. De autoradio kiest automatisch de best ontvangbare frequentie van het beluisterde programma.

AFC.
Automatic Frequency Control. Elektronisch circuit dat zorgt dat de gekozen tv- of radiozender optimaal afgestemd blijft. Bij Satellieten.

Afkoelingsperiode
Na het uitschakelen van de lamp, begint het afkoelingsproces (d.m.v. een ventilator) van de projector. De lengte van deze afkoelingsperiode hangt in grote mate af van de temperatuur van de lucht rond de projector.

Afneembaar frontpaneel
De gebruiker kan het frontpaneel verwijderen en zo de autoradio beschermen tegen diefstal.

AFNS
Automatic FM Noise Suppressor. Vermindert de hoge-frequentieruis met behulp van een bandfilter (Bron: JVC Mobile Entertainment).

AFRTS
Armed Forces Television Radio Service. Televisie en radioprogramma`s die de Amerikaanse troepen (VS) per satelliet internationaal wordt uitgezonden.

AgION
Dit is een anorganische zilververbinding die op betrouwbare wijze verhindert dat bacteriën, microben en schimmels zich gaan ontwikkelen en verspreiden. De met AgION beklede wanden waarborgen een hygiënische netheid, ook bij contact met bedorven etenswaren (Bron: Siemens).

AGP
Accelerated Graphics Port. AGP is afkomstig van PCI maar is speciaal ontworpen om aan de hoge 3D-eisen te voldoen. AGP 2x ondersteunt zo snelheden tot 533MB-sec. en ADP 4x tot 1,07GB-sec. Een AGP-slot in je computer heeft vaak een bruine kleur.

AGRAS
Anti-Glare Anti-Reflection Anti-Sta- tic. Door Philips ontwikkelde beeldschermcoating die gereflecteerd licht actief onderdrukt en daardoor het kijkcomfort verhoogt. Akoestische lens.
Onderdeel van hoofdtelefoons dat het getuid op één punt concentreert. Verbetert het rendement van de luidsprekerelementen en beperkt geluidslekkage tot een minimum.

Airflow-systeem
Twee luchttoevoerkanalen garanderen een gelijkmatige verdeling van de koude lucht in het koelkastgedeelte (Bron: Bosch).

Akoestiek
De wijze waarop het geluid zich door een ruimte verspreidt of voortplant.

Akoestische lens
Onderdeel van hoofdtelefoons dat het geluid op één punt concentreert. Verbetert het rendement van de luidsprekerelementen en beperkt geluidslekkage tot een minimum (Bron: Philips).

aktivKat
Filtert alle dampen in de oven. Zo worden onaangename geurtjes beperkt en vetafzetting op het keukenmeubilair vermeden (Bron: Siemens).

Alarmgeheugen
Hoogste bereikte temperatuur tijdens stroomonderbreking bij diepvriezers.
Alfanumeriek.
Benaming voor teksten bestaande uit hoofdletters, kleine letters. cijfers en leestekens.

Albedo
(Bij satelliet-onvangst-systemen). Verhouding van de intensiteit v-d gereflecteerde straling tot de intensiteit v-d opvallende straling.

Alfanumeriek
Een combinatie van zowel cijfers als letters.

allFrost-techniek
Maakt het mogelijk op alle niveaus van de diepvriesruimte in te vriezen en te bewaren. Gedaan dus met het veranderen van niveau van de diepvriesproducten (Bron: Siemens).

Alphatuner V
Een elektronisch afstelsysteem van Panasonic dat de FM-gevoeligheid aanzienlijk verbetert waardoor het ontvangstbereik toeneemt. Alphatuner lost het probleem van radiosignaalreflecties op in stedelijke omgevingen.

ALS
(Alternate Line Service)
ALS combineert twee verschillende lijnen op dezelfde SIM-kaart van een gsm. Op elke lijn zijn inkomende en uitgaande gesprekken mogelijk.

AMDC
Advanced Monitor Deflection control. Circuit bij monitoren voor het snel en stabiel omschakelen van resoluties en frequenties zonder storende vervorming.

Amplifier
Vermogensversterker die via de voorversterkeruitgang van een autoradio gestuurd wordt. Vooral de lagere tonen krijgen daardoor een betere muziekklank en dynamiek (Bron: Blaupunkt).

AMR
Audio Modem Riser. Deze chip integreert functies als geluid en modem in de elektronica van het moederbord.

Analogue Direct
Een functie bij Sony HiFi toestellen die het datasignaal direct naar de versterker leidt. Daarbij wordt de Digital Signal Processor (DSP) omzeild waardoor minder vervorming kan optreden. Wanneer u bijv. luistert naar SACD blijft de helderheid van de originele opname bewaard.

Analogue Pureness Control (APC)
Om maximaal te profiteren van een zuiver geluidsmedium als SACD. De vervorming wordt op een slimme manier uit het geluidssignaal gehaald. De videomodules worden uitgeschakeld zodra een disc met alleen geluid in de speler wordt geschoven.

Anamorphisch
Op sommige DVD`s staat de term anamorphic widescreen of anamorphic enhanced. Dat wil zeggen dat het originele breedbeeld, zoals in de cinema, in elkaar gedrukt op de DVD is geperst. Als dit gewoon zou worden weergegeven, dan zou er een vertekend beeld ontstaan. Op een breedbeeld televisie kun je deze vertekening weer normaal maken.

Angle
De leeshoek van het display kan in functie van de montageplaats van de autoradio optimaal worden aangepast aan de positie van de bestuurder (Bron: Blaupunkt).

ANSI Lumens
De hoeveelheid licht wordt gemeten in Ansi Lumen (ANSI = American National Standards Institute). Hoe hoger de ANSI Lumen, hoe helderder en scherper het beeld. De lichtopbrengst wordt gemeten door een projector een beeldoppervlak van 1 m2 te laten vullen. Hoe hoger de lichtopbrengst, hoe beter men de projector kan gebruiken bij daglicht. Let wel op: als er een verschillende lamp wordt gebruikt, kan de helderheid wel nog verschillen tussen twee projectoren met gelijke ANSI Lumen.

Anti-aliasing
Term die vaak opduikt bij grafische kaarten en beeldverwerking. Hiermee wordt het minder kartelig maken van scherpe randen in tekeningen of letters bedoeld.

Anti-rijmsysteem
Zorgt voor minimale rijmvorming in de diepvrieskoffers. In de praktijk betekent dat een geringer energieverbruik en tot vijf maal minder ontdooien, bij een gelijktijdige verbetering van de diepvriescapaciteit en kwaliteit (Bron: Bosch).

Anti-rolling
Mechanisme bij draagbare cassettespelers dat het bandtransport stabiliseert. Vermindert de gevoeligheid voor bewegingen tijdens bijvoorbeeld wandelen en hardlopen.

AntiBacteria
AntiBacteria van AgION is een substantie op basis van natuurlijk zilver, waarmee het interieur en de binnendeuren van de Bosch koelkasten bekleed werden. Het werkt daar als een duurzame barrière tegen bacteriën en draagt op die manier bij tot nog méér hygiëne in de koelkast (Bron: Bosch).

Antikreuk
Bij wasmachines die over deze functie beschikken wordt met een druk op de toets de kreukvorming in het wasgoed aanzienlijk verminderd. De was wordt met tussenpozen gezwierd, waardoor die meermaals wordt gedraaid en gekeerd. Door het zwieren, dat aan de aard van het wasgoed is aangepast, en de zachte bewegingen aan het einde van het wasproces wordt het linnen nogmaals opgeschud. Resultaat: minder plooien en een strijkvriendelijke was (Bron: Bosch).

Antiskating
Wanneer je een LP op een draaitafel afspeelt, ontstaan er door bepaalde kenmerken van naald en groeven in de LP bepaalde krachten. Deze duwen de naald en arm naar het centrum van de plaat. Dit heeft een invloed op het geluid dat voorgebracht wordt. Ter compensatie wordt antiskating toegepast, ook wel dwarskrachtcompensatie genoemd.

Apogeum
Na de lancering komt een satelliet in een zo gunstig mogelijk ellipsvormige (GTO) baan. De ellipsvormige baan heeft als hoogste punt (het Apogeum) zo`n 36000 km. De snelheid van de Satelliet heeft op dit punt een snelheid van 1597 m-sec. Daarna wordt hij weer door de aarde aangetrokken en komt op het PERIGEUM (het punt van de ellipsvormige baan dat het dichtst bij de aarde ligt met z`n 400 km).

APS-camera
APS staat voor Advanced Photo Systems. Dit type van fototoestel heeft de mogelijkheid om drie verschillende formaten (van foto) op eenzelfde filmrol te plaatsen. je moet wel een APS-rolletje aanschaffen.

AQUA-SPAR
Bezuinigt op de kosten. De wastrommel met schoepen aan de buitenkant en de asymmetrische meenemers met sproeiopeningen binnenin zorgt voor een snelle en efficiënte bevochtiging van het linnen (Bron: Bosch).

AquaMix
Automatische regeling van de hardheidsgraad van het water bij Bosch vaatwassers. Zo wordt het glas niet aangevreten.

Aquamove
Whirlpool wasmachine-systeem dat ervoor zorgt dat het linnen voortdurend besproeid en zo grondig gewassen wordt.

Aquapulse
Intelligent elektronisch systeem dat wordt toegepast op Zanussi vaatwassers. Dit innoverende wassysteem is gebaseerd op de samenwerking tussen een lagedruksproeier en een krachtigere waterstraal. De lagedruksproeier weekt het vuil weg terwijl de hogedruk waterstraal het vuil afspoelt.

AquaSecure
Een exclusief veiligheidssysteem dat beschermt tegen overstromingen bij beschadiging van de watertoevoerslang.
Het werkt ook wanneer de wasmachine uitgeschakeld is (Bron: Bosch).

aquaSensor I
De klassieke aquaSensor I controleert met een fotocel tijdens de voorspoelgang automatisch de graad en de aard van vervuiling in het water. Daarna wordt beslist hoeveel vers water er aangevoerd moet worden (Bron: Siemens). Zie aquaSensor II

aquaSensor II
Dit intelligent sensor-systeem bewaakt regelmatig de troebelheid van het water met twee lichtsensoren en regelt op basis daarvan niet alleen de reinigingstemperatuur, maar ook de dosering en het tijdstip waarop vers water wordt toegevoerd. En dit verschillende keren tijdens het vaatwasproces (Bron: Siemens).

AquaVario
Speciale sproeistraal onder lage druk die ervoor zorgt dat het nu ook mogelijk is om fijn glaswerk en porselein in de vaatwas te steken. Voor de afwas van vuile kookpotten- en pannen gebruikt de sproeistraal een hogere druk (Bron: Bosch).

ARAS
Antistatische en antireflecterende coating. Verhindert efficiënt hinderlijke reflecties van het omgevingslicht (Bron: Panasonic).

ARC5
Het Automatic Reception Control-systeem waarmee alle Pioneer autoradio`s zijn uitgerust, verhoogt de gevoeligheid en verbetert de FM-ontvangst (Bron: Pioneer).

ARI
Door Blaupunkt ontwikkeld verkeersinformatiesysteem dat via een gepaste codering van de radiozenders verkeersradiozenders herkent en verkeersberichten uitzendt. Werkt ook wanneer de autoradio is uitgeschakeld (Bron: Blaupunkt).

Armatuur
Synoniem voor allerlei soorten verlichting: hanglampen, wandverlichting, spots, enz.

Armlift
Met een armlift kan de arm van een draaitafel heel voorzicht bestuurd worden. Op deze manier voorkomt men beschadigingen aan de arm, naald en LP.

Aromagic systeem
Heet water wordt eerst in een kleiner reservoir boven de filter verzameld. Daarna wordt het koffiemaalsel - volgens het principe van het opschenken met de hand - in 1 keer met een krachtige scheut heet water bevochtigd en vermengd. Resultaat= koffie boordevol aroma - net als met de hand gezet. (bron: Melitta)

AS-motor
Met zijn topvermogen van 1.600 t-min. vormt deze nieuwe, asynchrone motor een waar krachtpakket. En toch werkt deze krachtpatser in de WFR 3231 heel zacht, waardoor de machine de vermelding “Super Silence” kreeg. De nieuwe AS-motor is bovendien zo betrouwbaar, dat Bosch u er 10 jaar waarborg bovenop geeft (Bron: Bosch).

ASL
Automatic Sound Leveliser. Compenseert extern geluid en maakt gebruik van signal processing om intern volume en equalizing automatisch te regelen.

Aspect ratio
De verhouding tussen de breedte en de hoogte van een televisie- of bioscoopscherm. `Oudere` televisies hebben een 4:3 scherm. Dit komt neer op 4 eenheden in de breedte en 3 eenheden in de hoogte. Breedbeeld televisies hebben een 16:9 scherm. Dit soort schermen zijn een industrieel compromis tussen de 4:3 en de 21:9 verhouding die gebruikt wordt in bioscopen.

Aston seca ci-module
smartcard in kan worden gestoken. Aston heeft deze SECA-module ontwikkeld. SECA heeft de Mediaguard coderingen ontwikkeld die o.a. bij Canal+ wordt gebruikt.

Astra
Inmiddels een 7-tal satellieten geparkeerd op 19.2 gr Oost. Eigendom van de S.E.S uit Luxemburg.
Het 2e geostationaire slot van Astra is op 28.2 gr Oost.

Astraschotel
Een oude benaming die men vroeger gaf aan een vast opgestelde -vaak met een doorsnede van 60 of 80 cm schotel, die op 19.2 gr Oost was uitgericht. Omdat de Astra de eerste was die meerdere (mediumpower) satellieten op dit slot parkeerden, kon er met 1 vaste schotel relatief veel zenders ontvangen worden. Met de kreet Astraschotel vlogen toen de ~setjes over de toonbank.

ATRAC3
ATRAC3 is de afkorting van Adaptive Transform Acoustic Coding3. Dit is een techniek voor audiocompressie die voldoet aan de vraag naar een hoge Geluidskwaliteit en hoge compressiewaarden. De compressiewaarde van ATRAC3 is tweemaal zo groot als die van de Mini Disc, wat resulteert in een verbeterde gegevenscapaciteit voor het medium.

ATSC
Advanced Television Systems Committee. Orgaan in de Verenigde Staten dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en promotie van digitale en HDTV standaarden, die door de meeste landen ter wereld worden overgenomen.

AUD
Instelling van lage en hoge tonen met behulp van de multifunctieregelaar. Ook de functies balance-fader gaan gedeeltelijk schuil achter deze toets (Bron: Blaupunkt).

Audio Cruise Mode
Past het volume automatisch aan telkens een verandering in het motortoerental merkbaar wordt. Als u versnelt of vertraagt, volgen de luisterniveau`s dit tempo om het motor- en rijlawaai te overstemmen (Bron: JVC Mobile Entertainment).

Audio dubbing
Bij videomontages toevoeging van gesproken commentaar of vervanging van het oorspronkelijk opgenomen geluidsspoor door een ander.

Audio mixing
Bij videomontages mengen van het oorspronkelijke geluidsspoor met een andere audiobron.

Audiophile devices
Voor een optimale geluidskwaliteit bij de weergave van DVD Video soundtracks en audio CD`s maken de High End DVD-spelers gebruik van speciale `audiophile` weerstanden en condensators. De grote ringkern transformator heeft een lage magnetische stroom lekkage en zorgt voor een `rijkere` weergave van de lage frequenties. Het audio-circuit is geïsoleerd geplaatst ten opzichte van het video-circuit.

Auto 3-in-1
Dankzij dit systeem herkent de vaatwasser dat u een 3-in-1 tablet gebruikt zodat de vaatwasser tijdens het afwasproces hiermee rekening kan houden.

Auto Convergence
Wanneer op een knop op het voorpaneel van een CRT Rear Projection-toestel wordt gedrukt, wordt de convergentie van de rode, groen en blauwe CRT`s automatisch aangepast om een zeer zuivere weergave te verkrijgen.
(Bron: Sony)