Kopie van `Fysiotherapiepraktijk Nelly Groothuis`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


Fysiotherapiepraktijk Nelly Groothuis
Categorie: Medisch > Fysiotherapie
Datum & Land: 16/04/2007, NL
Woorden: 2


Fysiotherapie
Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Hier leest u daar meer over. Wat de fysiotherapeut doet, hoe een behandeling in z’n werk gaat en hoe de kwaliteit ervan gewaarborgd is. Kortom, een nadere kennismaking met uw fysiotherapeut.

Kinderfysiotherapie
Kinderfysiotherapie heeft als uitgangspunt: het stimuleren van de optimale ontwikkeling van het kind bij motorische en functionele problemen in de ontwikkeling. In al zijn aspecten - domeinen wordt het bewegend functioneren als ingang - aangrijpingspunt genomen. Het onderscheidt pathologie en hieraan gerelateerde gezondheidsproblemen in termen van stoornissen in functies en anatomische eigenschappen, beperkingen in activiteiten (waaronder motorische basisactiviteiten) en participatieproblemen, waarbij een wederkerige beïnvloeding plaatsvindt. Daarnaast wordt rekening gehouden met de invloed van groei en ontwikkeling en de pedagogisch-didactische omgeving.