Kopie van `Lijst van stenen en hun werking`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


Lijst van stenen en hun werking
Categorie: Religie en filosofie
Datum & Land: 16/04/2007, NL
Woorden: 11


Agaat
schenkt moed, sterkt het hart,verlicht het brein en kan sommige vormen van waanzin genezen, beschermt tegen aanranding, bevordert de bevalling, trekt regen aan, geneest slangebeten. (Mars,Maan,Ram)

Amethyst
tegen dronkenschap,venerische ziekten en slapêloosheid, migraine,bloedziekten en brandwonden; goed voor maag , lever en ogen; trekt het recht aan; beschermt zeelui; reinigt en vergeestelijkt de ziel. (Neptunus,Vissen)

Aquamarijn
steen van zieners en mystici,houdt jeugdig,bevordert huwelijksgeluk;goed voor hals, keel, kaak, kiezen, ogen en alle slijmvliezen in het hoofd, waardoor hooikoorts en allerlei allergieen op de duur verdwijnen, tegen opzetting der klieren. ( Uranus en Neptunus)

Avanturijn
werkt bindend, helend,afsluitend, geneest huiduitslag (eczeem) . Goed voor het hoofdhaar en de ogen. (Venus,Weegschaal).

Citrien
sterkt het zenuwgestel, het denken en spreken en de circulatie. (Mercurius, Tweelingen).

Hyacinth-(Zirkoon)
sterkt lever,pancreas,milt en nieren.Tegen allergie;bevordert dromen en beeld

Obsidiaan
geeft reinheid; de doorzichtige blauwe is goed voor de ogen .

Olivijn
(peridoot)- kaatst kwade invloeden terug,voor innerlijk gezicht en inspiratie,sterkt de ogen maakt welsprekend. (Venus, Weegschaal)

Rhodoniet En Rhodochrosiet
kalmeert onrust en verwarring. Tegen overgevoeligheid, mediumiciteit,angstige voorgevoelens, onsamenhangend spreken, Ziekte Van Parkinson. (Venus,Stier)

Smaragd
een der beste stenen voor het gezichts- vermogen, sterkt verstand en geheugen; tegen epilepsie. Beschermt tegen verleiding,helpt tegen slapeloosheid en nare dromen, zwakte, bloedvloeiing, malaria en epilepsie, beschermt op reis en maakt welsprekend. (Venus,Weegschaal)

Zonnesteen
zeer sterke steen,schenkt levenskracht aan hart,rug,oog en nieren. (Zon en Venus)