Kopie van `Lijst van stenen en hun werking`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


Lijst van stenen en hun werking
Categorie: Religie en filosofie
Datum & Land: 16/04/2007, NL
Woorden: 45


Agaat
schenkt moed, sterkt het hart,verlicht het brein en kan sommige vormen van waanzin genezen, beschermt tegen aanranding, bevordert de bevalling, trekt regen aan, geneest slangebeten. (Mars,Maan,Ram)

Amethyst
tegen dronkenschap,venerische ziekten en slapêloosheid, migraine,bloedziekten en brandwonden; goed voor maag , lever en ogen; trekt het recht aan; beschermt zeelui; reinigt en vergeestelijkt de ziel. (Neptunus,Vissen)

Aquamarijn
steen van zieners en mystici,houdt jeugdig,bevordert huwelijksgeluk;goed voor hals, keel, kaak, kiezen, ogen en alle slijmvliezen in het hoofd, waardoor hooikoorts en allerlei allergieen op de duur verdwijnen, tegen opzetting der klieren. ( Uranus en Neptunus)

Avanturijn
werkt bindend, helend,afsluitend, geneest huiduitslag (eczeem) . Goed voor het hoofdhaar en de ogen. (Venus,Weegschaal).

Barnsteen
electrisch, verwarmend,geneest en beschermt de luchtwegen.Bevordert het tanden krijgen; tegen krop,malaria en depressie. (Mercurius, Tweelingen)

Bergkristal
maakt vast en sterk,goed voor hart, rug en zonnevlecht,tegen duizeligheid en onpasselijkheid,evenwichtsstoornis wagen en zeeziekte; stelpt bloeding en diarree.De grootste onder alle genezende stenen als men de punt van een gaaf kristal op de zieke plek richt.Zulk een kristal in rood flanel bewaren. (Zon , Leeuw)

Beryl
goed voor mond, kaak,keel, hart, maag en lever; sterkt het gezichtsvermogen; beschermt zeelui en avonturiers. (Mercurius, Tweelingen en Maagd)

Calamijn
kalmeert astma en onrustige dromen. (Uranus,Waterman)

Carneool
bevordert de spijsvertering, goed tegen infecties, wonden, galbezwaren en suikerziekte, kalmeert nachtmerries, koorts en storm; sterkt de familiezin. (Mercurius, Maagd)

Chalcedoon
stelpt bloedingen, bevordert zogvorming. (Maan)

Chrysopraas
tegen keelpijn, bevordert de bevalling. (Maan)

Citrien
sterkt het zenuwgestel, het denken en spreken en de circulatie. (Mercurius, Tweelingen).

Diamant
geeft zelfbewustzijn, trots en koelheid. (Saturnus)

Granaat
schenkt wilsvastheid en sukses, diepreikende intuitie en het vermogen schatten te ontdekken; sterkt het hart; geeft een weduwe een nieuwe man. (Mars,schorpioen). N.B.werkt ook verbrekend.

Heliodor
sterkt hart, rug, ogen,nieren en zonnevlecht. (Zon, Leeuw)

Heliotroop
heelt wonden en schenkt hulp van een overleden gever;goed tegen vergif, bloeding,aambei,blaassteen. Voor voorspellende dromen. (Mars, Schorpioen)

Hyacinth-(Zirkoon)
sterkt lever,pancreas,milt en nieren.Tegen allergie;bevordert dromen en beeld

Jade
bevordert de bevalling, sterkt de nieren en trekt het recht aan. (Venus,Weegschaal)

Jaspis
sterkt maag, lever, nieren,blaas en de reukzin; tegen zwangerschapsbraken en epilepsie. (Maan, Kreeft)

Katoog
goed voor de luchtwegen,verwarmt doet eigen fouten inzien. (Zon en Mercurius,Tweelingen).

Koraal
goed tegen bloedarmoede en koliek, versterkt de blaas.

Lapis Lazuli
een vriendensteen geeft zelfvertrouwen en gezonde slaap,stilt pijn,tegen beroerte en waterzucht. Goed voor de ogen. Tegen te hoge bloeddruk.

Maansteen (Seleniet)
maakt vruchtbaar en bevordert de zogvorming,geeft een helder leerhoofd,maakt personeel aanhankelijk, beschermt op reis, geeft inspiratie in liefde. (Maan ,Kreeft)

Magnetiet
tegen alle pijnen;geneest breuk en sterkt de ogen.

Malachiet
sterkt hart,oog en zenuwen; tegen reuma,astma,cholera,wonden,kiespijn, vergif en menstruatiestoornissen, werktzogvormend,geneest de Egyptische oogziekte,helpt bij de Ziekte Van Parkinson en multiple sclerose,geeft troost en hoop bij een ongelukkige liefde.Helpt de taal der dieren verstaan. (Uranus)

Nefriet
geneest alle ziekten van nieren en lendenen. (Venus,Weegschaal)

Obsidiaan
geeft reinheid; de doorzichtige blauwe is goed voor de ogen .

Olivijn
(peridoot)- kaatst kwade invloeden terug,voor innerlijk gezicht en inspiratie,sterkt de ogen maakt welsprekend. (Venus, Weegschaal)

Onyx
bevordert het gehoor en het vermogen tot luisteren,geeft concentratie,weert invloeden af, geeft afwerking van karma. (Saturnus)

Opaal
een ongelukssteen,maakt onstandvastig en trekt begoocheling aan, tenzij de drager een zeer hoog plan van zielsontwikkeling heeft bereikt. (Neptunus)

Padparadscha
een kostbare steen met een prachtige gloed,die valse vrienden laat doorzien.Beschermt op reis;helpt tegen vermoeid hoofd,darmpijn, slapeloosheid,rusteloosheid en waanzin. (Venus)

Pyriet
sterkt lever, zenuwstelsel en luchtwegen, komt ook voor in rhodoniet. (Zon,Mercurius)

Rhodoniet En Rhodochrosiet
kalmeert onrust en verwarring. Tegen overgevoeligheid, mediumiciteit,angstige voorgevoelens, onsamenhangend spreken, Ziekte Van Parkinson. (Venus,Stier)

Robijn
weert bederf en koorts, verhoedt miskraam sterkt het hart, verdrijft melancholie; de koning der stenen. (Mars,Ram)

Rozenkwarts
bevordert fantasie,liefde en kunst, kan de maag versterken. (Venus,Stier)

Rustielkwarts
geneest op de luchtpijp gedragen, bronchitis en astma. (Mercurius,Tweelingen)

Saffier
een bindende steen, geeft reinheid, gemoedsrust en trouwe liefde, sterkt oog en hart; geeft hulp als men verdwaald is.

Smaragd
een der beste stenen voor het gezichts- vermogen, sterkt verstand en geheugen; tegen epilepsie. Beschermt tegen verleiding,helpt tegen slapeloosheid en nare dromen, zwakte, bloedvloeiing, malaria en epilepsie, beschermt op reis en maakt welsprekend. (Venus,Weegschaal)

Sodaliet
kalmeert, geneest te hoge bloeddruk en slapeloosheid. (Maagd)

Tijgeroog
verwarmt,tegen astma en angst. (Mercurius en Zon)

Toermalijn
werkt opwaarts strevend,kalmeert, concentreert,weert en verzoent vijanden; tegen infectie, sensualiteit en verdriet. Tegen de Ziekte Van Ménière, duizeligheid,vallen en struikelen, evenwichtsstoornis. (Saturnus,Zon)

Topaas
weert valse vrienden en de boze blik; voor groei,vruchtbaarheid en vriendentrouw sterkt de lever.Goed voor het hart. (Jupiter,Boogschutter)

Turkoois
verkleurt bij ziekte en gevaar,weert boze blik en ongeluk af of neemt het noodlot over; bevordert meditatie; vervult wensen. (Uranus,Waterman)

Valkenoog
verstevigt; wekt het geweten. (Saturnus)

Zonnesteen
zeer sterke steen,schenkt levenskracht aan hart,rug,oog en nieren. (Zon en Venus)