Kopie van `Zibb Horeca - Vlees`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


Zibb Horeca - Vlees
Categorie: Planten en dieren > Vlees
Datum & Land: 13/05/2007, NL
Woorden: 6


Kipfilet
Zeer mager en mals vlees zonder vel en bot, afkomstig van de borst van de kip. Het vlees bevat mogelijk een beetje bindweefsel en soms een restant kraakbeen. De filet kan zowel dubbel, enkel als kleingesneden worden aangeboden.

Kippenbout/Kippenpoot
Kippenbout: een kippenbout is de gehele poot van de kip met aangehechte spiermassa, vel en rugstuk. Het gewicht van het rugstuk mag niet meer bedragen dan 25% van het gewicht van het totale deel.
Kippenpoot: de gehele poot met aangehechte spiermassa, vet en spieren, maar zonder rugstuk.

Kippenpoulet
Verkleind kippenvlees afkomstig van een uitgelegde leghen (soepkip).

Kipsaté
Zeer mager en mals kippenvlees verkleind in blokjes en eventueel aan een stokje of spies geregen. Het vlees kan zowel afkomstig zijn van de borst als van de poten van de kip.

Speklap
Lappen varkensvlees van de buik gesneden, met of zonder kraakbeentjes. Het spierweefsel wordt afgewisseld met laagjes vet. Het vlees heeft een korte vleesdraad en bevat weinig bindweefsel. Soms is een klein beenvliesje aanwezig. Mogelijk wordt het zwoerd meegesneden.

Sucadelappen
Mager rundvlees al dan niet met een vetrandje, afkomstig van het sucadestuk van de schouder. Het vlees heeft een redelijke fijne vleesdraad en bevat veel bindweefsel. Het beenvlies is altijd verwijderd.