Kopie van `Gebrema - bevestigingsmaterialen`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


Gebrema - bevestigingsmaterialen
Categorie: Techniek en industrie > bevestigingsmaterialen
Datum & Land: 05/07/2007, NL
Woorden: 7


Boekschroeven
Boekschroeven worden gebruikt voor de vervaardiging van stalen- of monsterboeken. Boekschroeven bestaan uit een bus met een kopzijde en een losse schroef. Tezamen klemmen zij uw monstermateriaal. De bussen worden altijd verkocht met de bijbehorende losse schroefkopjes of losse inslagkopjes. De losse schroefkop kan vervangen worden door een kopje die ingeslagen moet worden (dus geen schroefdraad!). In dergelijke gevallen kan de montage niet worden gedemonteerd.

Inpersmoer
Inpersmoeren zijn moeren die voorzien zijn van een karteling. De karteling zorgt er voor dat de moer zich vastklemt in het plaatmateriaal.

Inpersschroef
Inpersschroeven werken als inpersmoeren. Maar in plaats van een moer monteert men op deze wijze een schroef op dunne plaat.

Kooimoer
Kooimoeren zijn moeren die in een verende behuizing ( kooi ) zijn vastgeklemd en die vanwege de vorm van de kooi ingeklemd kunnen worden in een gat. Eenmaal in het gat gedrukt is het plaatmateriaal ( van hout of metaal ) voorzien van schroefdraad.

Kooischroef
Kooischroeven gaan uit van hetzelfde principe als kooimoeren. Maar in plaats van een moer is een schroef geklemd in de kooi. Eenmaal in het gat gedrukt is het plaatmateriaal ( van hout of metaal ) voorzien van een schroefgedeelte.

Patentschroeven en Hulsmoeren
Patentschroeven en Hulsmoeren worden toegepast bij de montage van deurschilden cq deurbeslag. Voor een gemakkelijke montage zijn deze producten in de kop voorzien van een zaaggleuf.

Quick Nut
Het monteren van een moer op een draadeind kost al snel veel tijd. Daarom dat wij onder meer vanwege de vraag van enkele relaties op zoek zijn gegaan naar een producent die dit 'wiel' reeds heeft uitgevonden. Onze zoektocht leidde ons naar de Quick Nut. De moer bestaat uit twee Zamac gietdelen die met een geharde stalen pen met elkaar zijn verbonden. Opengeklapt kunt u de moer op elke gewenste plek op het draadeind plaatsen om hem daarna dicht te klappen. Eenmaal dichtgeklapt functioneert de moer als een normale zeskant moer en kunt u hem met een zeskant sleutel aandraaien.