Kopie van `Ergodôme - Ergonomie`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


Ergodôme - Ergonomie
Categorie: Medisch > Rug
Datum & Land: 02/11/2007, BE
Woorden: 4


Ischias
Rugklachten > Neurologische rugklachten - Ischias, in de volksmond ‘sciatique’, is een neuralgie in het gebied van de nervus ischiadicus, veroorzaakt door allerlei afwijkingen op de plaats waar de zenuw uit het ruggenmerg ontspringt, waardoor druk wordt uitgeoefend op de achterwortels.

Osteophytose
Rugklachten > Andere rugklachten - excessieve kalkaanmaak

Osteoporose
Rugklachten > Andere rugklachten - Osteoporose = botontkalking. Dit is algemene of plaatselijke atrofie van het skelet ten gevolge van een verminderde activiteit van de osteoblasten die instaan voor de botopbouw. Hierdoor is de natuurlijke afbraak van beenweefsel sterker dan de regeneratie en wordt het bot ijler.

Whiplash
Rugklachten > Andere rugklachten - zweepslagachtige of snelle, heftige achterwaartse en voorwaartse beweging van het hoofd. Dit treedt op bij onder andere kop-staartaanrijding en sportongevallen die beschadiging in en rondom de cervicale wervelkolom tot gevolg hebben die zich uiten in een geheel van symptomen vnl. hoofd-, nek-, schouderpijn, beperkte beweeglijkheid, duizeligheid, slaap- en evenwichtsstoornissen.