Kopie van `NUON`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


NUON
Categorie: Milieu > Energie - tarievenjargon
Datum & Land: 15/05/2013, NL
Woorden: 10


Ampère
De eenheid voor elektrische stroom (een hoeveelheid elektriciteit die zich verplaatst, bijvoorbeeld door een kabel).

Avondtarief
Een tariefsoort voor elektriciteit waarbij u in de avond en nacht een lager tarief per kilowattuur (kWh) betaalt. (zie: actieftarief).

CW-waarde
CW-waarde is Comfort Warmwater, een keurmerk voor toestellen met een warmwatervoorziening, ingedeeld in verschillende klassen (CW 3 tot CW 6).

EAN-code
EAN staat voor European Article Numbering. Het is een code die in heel Europa gebruikt en erkend wordt. De streepjescode op artikelen is een EAN-code. Uw aansluiting voor gas of elektriciteit heeft ook een EAN-code, een uniek nummer dat uw netbeheerder aan uw aansluiting koppelt. Met deze code wordt informatie tussen netbeheerder en leverancier uit...

HIER klimaatcampagne
Duurzame energie van Nuon heeft het keurmerk klimaatcampagne HIER. In HIER zitten meer dan 40 maatschappelijke organisaties. Van Wereld Natuur Fonds tot Unicef, van Rode Kruis tot Greenpeace. Al deze organisaties de maken zich zorgen om het klimaat. Ze doen er wat aan met allerlei projecten. Dit zijn projecten in Nederland en in het buitenland. Ook...

HR ketel
De hr ketel is een type cv ketel. Een hr ketel verbruikt minder gas dan een gewone (conventionele) ketel. Dit maakt een hr ketel zuinig en milieuvriendelijk.

IKOB-BKB
Instituut voor Keuring en Onderzoek van Bouwmaterialen (IKOB) en BV Kwaliteitsverklaringen Bouw (BKB).

Kilowattuur (kWh)
U betaalt voor uw elektriciteitsverbruik per kilowattuur (kWh). Dit is het equivalent van een uur lang 1.000 Watt. Een kilowattuur staat gelijk aan tien lampen van 100 watt die een uur branden.

NCP certificatie
NCP is het certificatie-instituut in Nederland voor inbraakpreventie en brandveiligheid. Bedrijven kunnen zich door NCP laten beoordelen op het voldoen aan kwaliteitsregelingen. De kwaliteitsregelingen zijn opgesteld door partijen als verzekeraars, fabrikanten, de overheid (politie, brandweer, diverse ministeries).

Omvormer
Een omvormer is de schakel tussen de zonnepanelen en het stopcontact. De omvormer zorgt ervoor dat de door u geproduceerde stroom omgezet wordt naar netstroom.