Zoek op

Patuline

Patuline is een mycotoxine dat door schimmels uit het geslacht Penicillium (zoals Penicillium expansum en Penicillium roqueforti), Aspergillus, Byssochlamys en Paecilomyces geproduceerd wordt. Het komt voor in appelen, peren, andere vruchten, bonen en tarwe. Indien men wil voorkomen dat patuline in vruchtensap voorkomt dan moeten aangetaste vrucht...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Patuline

Patuline

Patuline is een schimmelgifstof die in appels en daarvan gemaakte producten, zoals appelsap en appelstroop kan voorkomen. De stof kan ontstaan tijdens de opslag en het drogen van fruit als er een bepaalde schimmel gaat groeien. Een teveel aan patuline is schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom zijn er limieten gesteld aan de hoeveelheid patuline...
Gevonden op http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/patuline.aspx
Geen exacte overeenkomst gevonden.