Zoek op

vrijhaven

de vrijhaven zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak:   ['vrɛihavə(n)] Verbuigingen:   vrijhaven|s (meerv.) plaats waar weinig regels zijn en weinig toezicht is Voorbeelden:   `De West-Indische Compagnie maakte van het eiland Curaçao een vrijhaven.`, `Door het op...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/vrijhaven

Vrijhaven

Een vrijhaven is een benaming voor plaatsen met bijzondere vrijstellingen, bijvoorbeeld de vrijstelling van betaling van belasting. Nauw verwant zijn de vrijsteden waarheen mensen, die (al dan niet per ongeluk) iemand hadden gedood, vroeger heen konden vluchten. Het begrip vrijhaven wordt ook gebruikt voor plekken waar illegale zaken worden gedoog...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Vrijhaven

Vrijhaven

Gebied dat voor grensrechten als buitenlands grondgebied wordt beschouwd, zodat de douaneformaliteiten pas vervuld hoeven te worden als de bestemming van de goederen vaststaat.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10827

vrijhaven

Def.: gebied dat voor grensrechten als buitenlands grondgebied wordt beschouwd, zodat de douaneformaliteiten pas vervuld hoeven te worden als de bestemming van de goederen vaststaat.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10880

Vrijhaven

[Aardrijkskunde] Gebied in een land waar bedrijven geen belastingen hoeven te betalen om producten te importeren en exporteren.
Gevonden op https://quizlet.com/79925833/aardrijkskunde-flash-cards/
Geen exacte overeenkomst gevonden.