Zoek op

zandstrook

zandstrook zelfst.naamw. [scheepvaart] de meestal verbrede eerste gangplank naast de kiel   Voorbeeld: `Zij hadden de zandstroken al aangebracht. `[sport] een deel van een parcour dat over zand voert   Voorbeeld: `Die zandstrook deed veel renners terugvallen. ` Bron: Wikiwoor...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/zandstrook

ZANDSTROOK

1) Kloosterhout 2) Schuifhout
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/ZANDSTROOK/1

Zandstrook

Zandstrook en kloosterhout zijn synonieme termen uit de oude (hout)scheepsbouw. De zandstrook is aan weerszijden van het schip de eerste plank ("gang") tussen de kielbalk en de verdere scheepsromp en loopt van voor- tot achtersteven. Omdat deze gang weinig kromming behoeft, kan hij breder dan de andere gangen worden uitgevoerd. Hoewel duurder, w.....
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Zandstrook

Zandstrook

zie zaadstrook.
Gevonden op http://resources.huygens.knaw.nl/vocglossarium/zoekvoc

zandstrook

VOC - Scheepsbouw : ook Zaadstrook of Kielgang. Eerste gang planken van de scheepswand, aan weerszijden van de kiel af gerekend. De kielsponning is een groef of gleuf in de zijvlakken van de kiel waar de zandstrook in valt.
Gevonden op http://www.vocsite.nl/woordenlijst/index.html?of=300

Zandstrook

(1) Ook: kloosterhout. Brede plank direct naast of in de sponning van de kiel. (2) Bij een hengst het eerste boord tegen de kim.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10827

Zandstrook

Ook wel kielgang genoemd. De eerste huidgang die vlak naast de kiel ligt en met één lange zijde in de kielsponning is ingelaten.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11027
Geen exacte overeenkomst gevonden.