Zoek op

fermentatie

fermentatie zelfst.naamw. gisting. Bron: Wikiwoordenboek - fermentatie. SpellingCorrect gespeld: 'fermentatie' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoordenlijst van OpenTaal. Deze woorden beginnen met fermentatie: fermentaties Synoniemengisting...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/fermentatie

fermentatie

Gisting. Afbraak van organische stof zonder tussenkomst van zuurstof. Bij een dergelijk anaëroob proces worden met behulp van micro‑organismen of enzymen suikers omgezet in bijvoorbeeld alcohol. Voor sommige organismen is dit het natuurlijke proces voor hun energievoorziening. Bij de productie van onder andere wijn en bier wordt gedoseerd gebrui...
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/levenswetenschappen/fermentatie

FERMENTATIE

1) Beroering 2) Gisting 3) Zymose
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/FERMENTATIE/1

Fermentatie

Fermentatie (Latijn: fermentum, zuurdeeg) is in de biochemie het omzetten van biologische materialen (substraat) met behulp van bacteriën, celculturen of schimmels. Hetzij in afwezigheid van zuurstof (anaeroob) of in aanwezigheid van zuurstof (aeroob). == Geschiedenis == In de 19e eeuw werden grote ontdekkingen gedaan door Theodor Schwann, Justus...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Fermentatie

fermentatie

• [medisch] gisting.
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/fermentatie

Fermentatie

Uit `De lagere vaktalen: De tabakbewerkerstaal` 1914 gisting.
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/ginn001hand02_01/ginn001hand02_01_0009.php

fermentatie

gisting
Jaar van herkomst: 1777 (WNT verrotting )
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Fermentatie

Een door enzymen veroorzaakte gisting, ontleding of splitsing.
Gevonden op http://www.dehelianthus-haarlem.nl/newhtml/lexicon/list_A.html

fermentatie

gisting
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10733

fermentatie

Def.: de omzetting van organisch materiaal in methaan, koolstofdioxide en andere moleculen door anaërobe bacteriën.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10880

Fermentatie

Fermentatie is een proces waarbij bacteriën en gisten worden gebruikt voor de productie van voedingswaren. De bacteriën en gisten produceren bepaalde stoffen (Bijv. Alcohol) die gefermenteerde levensmiddelen hun karakteristieke smaak geven. Voorbeelden van gefermenteerde levensmiddelen zijn: kaas, yoghurt, bier, salami, zuurkool, zwarte olijven, ...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10944

Fermentatie

De fermentatie van de cacaoboon is een gistingsproces met hulp van bacteriën of schimmels en in afwezigheid van zuurstof. Gedurende dit proces wordt het vruchtvlees afgebroken en ontwikkelt de cacaoboon kleur en de typische cacaogeur.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11320

fermentatie

gisting (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/fermentatie

Fermentatie

Engels:Fermentation gisting
Gevonden op http://www.gezondheidsplein.nl/medisch-woordenboek/letter/f

Fermentatie

De omzetting van organisch materiaal in methaan, koolstofdioxide en andere moleculen door anaërobische bacteriën.
Gevonden op http://www.lenntech.nl/water-begrippenlijst.htm
Geen exacte overeenkomst gevonden.