
fond zelfst.naamw. Verbuigingen: fonds
1) achtergrond, met name van bekleding, behang, op een schilderij of afbeelding etc. 2) grond 3) de restvloeistof die na het koken van een bouillon (getrokken uit vlees, vis, botten, groentes of kruiden) overblijft (en die men bijv. als basis voor een saus kan gebru...Gevonden op
https://woorden.org/woord/fond

1) Bodem 2) Ingekookte bouillon 3) Bindmiddel voor saus 4) Bouillon 5) Sterk ingekookte bouillon 6) Basis 7) Basis voor saus 8) Achtergrond 9) Achterdoek 10) Diepere laag 11) Ondergrond 12) Aromatisch aftreksel 13) Grond
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Fond/1

achtergrond waarop een patroon of voorstelling weergegeven is of waartegen een kleur afsteekt; achtergrond van bekleding, behang, e.d. achtergrond in figuurlijke zin grond; wezen; kern onderste laag; bodem Met name in toepassing op een maaltijd als bodem in de maag. gistbodem die troebelheid en extra bitterheid geeft aan op fles hergiste bieren gro...
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/fond

Fond is een Franstalige benaming voor het bezinksel van gist in een bierflesje. Andere benaming: Gistdepot. 'au fond' betekent: met nagisting op fles.
Gevonden op
https://bierwoordenboek.com/Fond.ashx
Let op: Spelling van 1858 Fr., grond, bodem. A fond, grondig. Au fond, wel ingezien
Gevonden op
https://dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

Een door inkoken geconcentreerde bouillon die vaak als basis voor sauzen gebruikt wordt
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10360

Een fond is een gekruide bouillon die u als saus kunt gebruiken of als toevoeging aan ragout. Een fond is blank als de ingrediënten rechtstreeks in het kookvocht worden gedaan, bruin als ze eerst worden aangebraden. Hij kan gemaakt worden van kalfsvlees, rundvlees, gevogelte, wild of groenten. Zelf een fond maken vraagt veel tijd, maar u kunt fond...
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10377

sterk ingekookte bouillon die de basis is voor het maken van sausen en ragouts.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10384

Een kruidige ingekookte bouillon, die als basis voor een saus wordt gebruikt. Een fond wordt blank (of blond) genoemd als de ingrediënten waaruit hij bestaat direct in het kookvocht worden gedaan, bruin als ze eerst gekleurd worden in boter of olie.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10396

Een door inkoken geconcentreerde bouillon die vaak als basis voor sauzen gebruikt wordt.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10403

(= Achterdoek).
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10634

achterdoek
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10817

1. Bodem van een kastrol, schotel, vorm, enz. 2. Onderlaag van gesneden groenten. 3. Onderlaag van deeg, moes, puree. 4. Bodem, wortelstuk van artisjok,selderie. 5. Braadvocht dat ontstaat bij het braden, enz. Ã fond koken, geheel gaar maken; indikken; inkoken
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10877

Sterk ingekookte bouillon, wordt veel gebruikt als basis voor sauzen
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10877

Basisbouillon, blank, bruin, gevogelte, wild. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10912

Een kruidige ingekookte bouillon, die als basis voor een saus wordt gebruikt. Een fond wordt blank (of blond) genoemd als de ingrediënten waaruit hij bestaat direct in het kookvocht worden gedaan, bruin als ze eerst gekleurd worden in boter of olie.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10914

is een kruidige ingekookte bouillon, die als basis voor een saus wordt gebruikt. Een fond wordt blank (of blond) genoemd als de ingrediënten waaruit hij bestaat direct in het kookvocht worden gedaan, bruin als ze eerst gekleurd-aangebraden worden in boter of olie. Fond kan gemaakt worden van kalfsvlees, rundvlees, gevogelte, wild of groenten. Als ...
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10945

Sterk ingekookte bouillon Wordt vaak gebruikt als basis voor sauzen
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10990

ingedikte bouillon; lange afstand (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
https://etymologiebank.nl/trefwoord/fond

achtergrond of ondergrond.
Gevonden op
https://huis-en-tuin.infonu.nl/doe-het-zelf/26711-schilderen-a-tot-z-in-het

Een kruidige ingekookte bouillon, die als basis voor een saus wordt gebruikt. Een fond wordt blank (of blond) genoemd als de ingrediënten waaruit hij bestaat direct in het kookvocht worden gedaan, bruin als ze eerst gekleurd worden in boter of olie.
Gevonden op
https://kooknieuws.nl/vaktermen/

1. Bodem van een kastrol, schotel, vorm, enz.
2. Onderlaag van gesneden groenten.
3. Onderlaag van deeg, moes, puree.
4. Bodem, wortelstuk van artisjok,selderie.
5. Braadvocht dat ontstaat bij het braden, enz.
à fond koken, geheel gaar maken; indikken; inkoken
Gevonden op
https://rrr.nl

Sterk ingekookte bouillon, wordt veel gebruikt als basis voor sauzen
Gevonden op
https://rrr.nl

Sterk ingekookte bouillon. Wordt vaak gebruikt als basis voor sauzen of ragout. Zie hier voor recepten.
Gevonden op
https://sjeef.nl/Recepten/ABC/abcf.phpl
Geen exacte overeenkomst gevonden.