Zoek op

mp3

de mp3 zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak:   [ɛmpe'dri] Verbuigingen:   mp3|'s (meerv.) geluidsbestand dat volgens een specifieke compressietechniek is opgeslagen Voorbeelden:   `Ik hoor het verschil niet tussen een mp3 en het origineel.`, `een mp3'tje downloa...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/mp3

MP3

1) Muziekbestand
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/MP3/1

MP3

MPEG-1 Layer 3 (meestal MP3 genoemd) is een manier om geluid te comprimeren. Dit is een MPEG (Moving Picture Experts Group) standaard uit 1992, waarvan implementaties bestaan sinds 1994.
De uitvinder van het MP3-bestandsformaat is de Duitser Karlheinz Brandenburg. Hij vond het uit op aangeven van zijn promoter van zijn doctoraatsthesis.
Met M...
Gevonden op http://www.avblog.nl/woordenboek/m/MP3

MP3

De standaard voor het distribueren van muziek via het internet. MP3 is een compressiemethode gebaseerd op MPEG. Er bestaan ook handige draagbare apparaatjes, waarmee MP3-bestanden direct kunnen worden afgespeeld.
Gevonden op http://www.emazing.nl/woordenlijst.htm

MP3

Een standaard file-formaat met bijna audio-cd kwaliteit. Door de hoge graad van compressie is het mogelijk om veel muziek in heel korte tijd van het internet te downloaden.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10230

MP3

MP3 is gecomprimeerde audio onder het motto `wat u toch niet hoort, hoeft ook niet te worden opgenomen. Oorspronkelijk was MP3 een soort bijprodukt van de MPEG1 compressie-techniek voor video, waar `layer 3` voor audio werd en wordt gebruikt. Via internet is MP3 - ondanks alle varianten die er nu zijn, uitgegroeid tot de norm voor vrije muziekuitwi...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10355

MP3

MPEG Audio Layer 3
Standaard inzake compressie van geluidssignalen. Haalt compressieverhoudingen van 1:12 terwijl de oorspronkelijke kwaliteit van het geluid voor het menselijk oor behouden blijft. MP3-bestanden zijn erg populair op het Internet, ondermeer voor het uitwisselen van illegale copies van muziek CD`s.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

MP3

Een door het Duitse `Fraunhofer Institut`, in samenwerking met de Universiteit van Erlangen, ontwikkeld compressie-algorite voor digitaal geluid. MP3, met als officiële naam `MPEG Audio Layer-3`, is in staat de omvang van WAV-files met een factor 10 tot 12 te reduceren, zonder merkbaar kwaliteitsverlies. Door WAV-bestanden om te zetten in MP3, daa...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10511

MP3

een gecomprimeerd stuk geluid, bijv. muziek, dat qua formaat tien keer kleiner is dan muziek op een cd, waarbij de kwaliteit van het geluid redelijk intact blijft
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10664

MP3

MPEG1 Audio Layer 3. Compressie-indeling voor audiobestanden met cd-kwaliteit. Een standaard op internet.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10860

MP3

MP3 is een bestandsformaat voor digitale muziek. Liedjes kunnen hiermee onder andere afgespeeld worden via MP3-speler, smartphones of computer.
Gevonden op http://www.mediaplaats.nl/woordenboek/mp3

MP3

MPEG-1 audio layer 3, compressiestandaard voor geluid; zie PCM nov 97
Gevonden op http://www.ming-automatisering.nl/Definities/

mp3

digitaal formaat om muziek heel compact op te kunnen slaan vb: dankzij het mp3-formaat slaat de computer liedjes wel 20 maal zo klein op
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=mp3

MP3

MPEG-1 audio layer 3, compressiestandaard voor geluid
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

mp3

Een bestandsformaat om geluid in op te slaan met de mp3 encodering
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

MP3

( MPEG-1 Layer 3) Dit is een MPEG (Moving Picture Experts Group) standaard uit 1992, waarvan implementaties bestaan sinds 1994. De uitvinder van het MP3-bestandsformaat is de Duitser Karlheinz Brandenburg. Hij vond het uit op aangeven van zijn promotor van zijn doctoraatsthesis.
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

MP3

(MP3 is de afkorting van MPEG 1, layer 3. MPEG is de afkorting van Motion Picture Engineering Group.)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

MP3

Een standaard voor compressie van digitale muziek behorende bij de video-standaard MPEG-1. MP3 is vooral populair is geworden als middel om muziek over het internet te versturen.
Gevonden op https://labyrinth.rienkjonker.nl/lexicon/terminologie

MP3

MP3 is een compressiemethode alleen maar voor geluidsbestanden, waarbij het geluid zonder hoorbaar kwaliteitsverlies gecomprimeerd kan worden. De omvang van het bestand kan tot 90% kleiner worden. Afkorting van MPEG (Moving Pictures Expert Group) audio layer III.
Gevonden op https://www.weethet.nl/dutch/glossary.php
Geen exacte overeenkomst gevonden.