Ro en definities

Zoek op

roken

roken logo #1000 roken werkw. Uitspraak: [ ˈrokə(n) ] Afbreekpatroon: ro·ken Vervoegingen: rookte (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gerookt (volt.deelw.) 1) (van een vuur) rook afgeven Voorbeeld: 'Het kampvuur brandde nauwelijks, het rookte alleen maar.' 2) (voedingsmiddelen) door de rook van een houtvuur langer houdbaar maken
Gevonden op https://woorden.org/woord/roken

Roden

Roden logo #10101) Aardappel 2) Plaats in de Benelux 3) Plaats in Drenthe 4) Plaats in Nederland
Gevonden op https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Roden/1

Roeen

Roeen logo #10101) Plaats in Bulgarije
Gevonden op https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Roeen/1

Rogen

Rogen logo #10101) Meer in Noorwegen 2) Meer in Zweden
Gevonden op https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Rogen/1

Roken

Roken logo #10101) Bewaarmethode voor vis 2) Paffen 3) Stomen 4) Bewerken van voedsel 5) Manier van verduurzamen 6) Blowen 7) Verslavende bezigheid 8) Voedselconservering 9) Tabak gebruiken 10) Schuiven 11) Slechte gewoonte 12) Bereidingswijze 13) Verduurzamen 14) Smoren 15) Damp afgeven 16) Dampen 17) Rook afgeven
Gevonden op https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Roken/1

Roden

Roden logo #10734Roden is een Engelse jongensnaam. Het betekent `rode vallei`.
Gevonden op https://babybytes.nl/namen/jongens/Roden

Roden

Roden logo #10734Roden is een Engelse jongensnaam. Het betekent `rode vallei`.
Gevonden op https://babybytes.nl/namen/jongens/Roden

Roden

Roden logo #11618 1.rood maken Voorbeeld: ‘De gerode dorsvloer’ 2.rood worden, blozen Voorbeeld: ‘Zij roodde van geluk en van schaamte tegelijk, - zij schrok bij de gedachte dat haar geheim door anderen in 't openbaar uitgesproken werd
Gevonden op https://dbnl.org/tekst/leme001taal02_01/leme001taal02_01_0020.php

roken

roken logo #11344de rook van tabak genieten - Jaar van herkomst: 1668 (WNT tabak )
rook afgeven - Jaar van herkomst: 1240 (Bern. )
Gevonden op https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Roken

Roken logo #10912 Het in een afgesloten ruimte blootstellen van voedsel aan rook. Oorspronkelijk was het een manier om vlees en ivs te conserveren maar roken wordt nu ook gebruikt om voedsel een aromatische smaak te geven. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10912

Roken

Roken logo #10990 Garen van vis, vlees, wild of gevogelte met behulp van rook afkomstig van smeulende houtmot of houtsnippers Het conserveren van vlees, gevogelte en vis in lucht met rook Dit proces kan met hete of koele rook gebeuren In het eerste geval wordt het product meteen ook gegaard Tijdens het roken krijgt het product een typische rooksmaak Voorafgaand aan...
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10990

Roien

Roien logo #11482(Amsterdams) kijken hoe het gaat, verglijkbaar met volgende woord maar toch niet helemaal hetzelfde vandaar deze dubbele vermelding
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/11482

Roden

Roden logo #11639Benaming voor bolsjewieken.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/11639

roden

roden logo #10496Dr.: Roon
1. Voormalige gemeente, zie: Noordenveld.
2. Groeidorp in de gemeente Noordenveld (tot 1998 Roden), hoofdplaats van de voormalige en huidige gemeente, met gemeentehuis; 15.123 inwoners (2000) en 6461 woningen (2000). Gelegen ten westen van Peize, ten zuidoosten van Leek (Gr.) en Nietap en ten noorden van Norg. Ten noorden ervan loo...
Gevonden op https://geheugenvandrenthe.nl/#encyclopedie-drenthe

Roken

Roken logo #11641Het in een afgesloten ruimte blootstellen van voedsel aan rook. Oorspronkelijk was het een manier om vlees en vis te conserveren maar roken wordt nu ook gebruikt om voedsel een aromatische smaak te geven.
Gevonden op https://kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Roken

Roken logo #10361De aloude manier om vis (paling, zalm, heilbot, makreel) te bewaren. Door het roken wordt de vis droger, de kleur wordt dieper, de smaak intenser. De rooktijd varieert van een kwartier (forelfilets) tot meerdere dagen en dit op basis van beukenhout (ook van kastanje) gearomatiseerd met jeneverbes, laurier, rozemarijn en dennennaalden.
Gevonden op https://kooknieuws.nl/vaktermen/

Roken

Roken logo #10966Het essentiële bestanddeel van de tabak, de nicotine, is al in een kleine dosis een sterk vergif, dat bij gewenning door het organisme wordt verdragen. Het gemiddelde nicotinegehalte in de rook van sigaretten van normale lengte bedraagt ongeveer 2,5 mg; het filter in filtersigaretten beperkt de inademing van nicotine en teerproducten wel enigszins...
Gevonden op https://menselijk-lichaam.com/gezond-leven/roken

roken

roken logo #11331het brandend houden en eraan zuigen vb: hij rookt sigaretten en sigaren
loslaten van grijze wolken vb: het vuur rookt behoorlijk
voedsel door de rook van vuur een bepaalde smaak geven vb: we eten gerookte paling
Gevonden op https://mowb.muiswerken.nl/

Rogen

Rogen logo #10756'Rogen' (Samisch: 'Rovje') is een meer dat voor het grootste deel in Zweden en voor een klein deel in Noorwegen ligt. Het meer ligt op een hoogte van 758 meter boven de zeespiegel en heeft een oppervlakte van 35,12 km².
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Rogen

roken

roken logo #10814•rook afgeven. •een genotsmiddel, voornamelijk tabak, nuttigen door het inhaleren van de rook ervan. •(m.b.t. rauwe vis of rauw vlees) conserveren door langdurige blootstelling aan rook. •verleden tijd meervoud van ruiken.
Gevonden op https://nl.wiktionary.org/wiki/roken

Roken

Roken logo #10945Garen van vis, vlees, wild of gevogelte met behulp van rook afkomstig van smeulende houtmot of houtsnippers. Koud roken duurt ruim 24 uur (temperatuur nooit boven de 27-29ºC). Bij heet roken voltrekt het garingsproces zich, door de hoge temperatuur van de rook (60-80ºC) snel. Afhankelijk van de dikte van de producten vergt garing dan slechts enke...
Gevonden op https://rrr.nl

Roken

Roken logo #11588Het garen of conserveren van vlees, gevogelte en vis in lucht met rook. Dit proces kan met hete of koele rook gebeuren. In het eerste geval wordt het product meteen ook gegaard. Tijdens het roken krijgt het product een typische rooksmaak. Voorafgaand aan het roken wordt het vlees (ham, worst, spek) eerst gezouten of gepekeld. Dit verhoogt de smaak ...
Gevonden op https://sjeef.nl/Recepten/ABC/abcr.phpl

roden

roden logo #11343[Vergeten woorden] (bn.), roon 1) uitgerust, bepantserd, met metaal bedekt
2) versierd met ornament [~ rieden]
Gevonden op https://taaldacht.nl/vergeten-woorden/

roken

roken logo #11619[I] (verouderd) hooi op roken zetten [II] de rook van tabak genieten
Gevonden op https://uitleenwoordenbank.ivdnt.org/index.php/uitleen/zoek_gecombineerd_ca

roken

roken logo #108191> HET WAAIT DAT HET ROOKT : erg harde wind. Ook alleen in de vorm `het rookt` gebruikt. Niet anders te verklaren dan dat het stuiven van het water aan rookwolken doet denken. 2> vis door het langdurig in de rook van een houtvuur te hangen conserveren en voor consumptie geschikt maken.
Gevonden op https://www.binnenvaarttaal.nl/zoek.php?woord=roken
Geen exacte overeenkomst gevonden.