Zoek op

Katharen

Ook wel Albigenzen genoemd naar de Zuid-Franse stad Albi. De godsdienstige opvattingen van de bewoners van die streek vormden een ernstige bedreiging voor de Kerk. De door de paus georganiseerde Albigenzische kruistocht (1208) en de in 1231 opgerichte inquisitie zouden het katharisme een zware slag toebrengen. Ons woord 'ketter' is ervan afgeleid.
Gevonden op https://www.cultureelwoordenboek.nl/geschiedenis-middeleeuwen/katharen

KATHAREN

1) Kettersekte
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/KATHAREN/1

Katharen

De katharen vormden een religieuze groepering die actief was tijdens de late Middeleeuwen vooral in Occitanië, het zuiden van Frankrijk, Noord-Italië, en — minder bekend — ook in het westen van Duitsland, en waarvan de Albigenzen in Zuid-Frankrijk de hechtst georganiseerde groep vormden. De katharen beschouwden zich als de ware christelijke ...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Katharen

Katharen

Begrippenlijst: Reformatie - Grote ketterbeweging uit de 12e en 13e eeuw. Katharen wilden zuiverheid (katharos) door sober te leven.
Gevonden op http://www.digischool.nl/gs/begrippen/breform.htm

Katharen

Zeer vreedzame en sociale gnostisch levende mensen in Zuid Frankrijk. Vanwege hun ideeën echter zijn ze letterlijk te vuur en te zwaard bestreden door de paus en massaal gestorven op de brandstapel.
Gevonden op http://www.goodadvicebooks.nl/artikelen/glossarium.html

Katharen

de aanhangers van de grootste middeleeuwse religieuze sekte, die zich van af het midden van de 12de eeuw over heel West-Europa en vooral in Zuid-Frankrijk en Noord-Italië verbreidde. Zij hadden de overtuiging dat de wereld geordend was door een goede God enerzijds en een gelijkwaardige slechte geest, de Satan, anderzijds en stelden de geestelijke...
Gevonden op http://www.stedentipsvoortrips.nl/glossarium/termen.htm
Geen exacte overeenkomst gevonden.