Kopie van `Golfclub De Groene Ster Leeuwarden`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


Golfclub De Groene Ster Leeuwarden
Categorie: Sport, welzijn en vrije tijd > Golf
Datum & Land: 15/02/2007, NL
Woorden: 7


Approach shot
Uitdrukking meestal gebruikt voor een korte slag naar de green.

Clubs
De ijzers en woods die een speler gebruikt bij het golfspel. Iedere spelers mag maximaal 14 clubs meenemen op de baan tijdens een wedstrijd.

Cut
Een bepaalde score die het aantal spelers in een toernooi terugbrengt tot een vooraf bepaald aantal. De `cut` volgt meestal na de tweede dag van een toernooi. Er wordt de volgende dag verder gespeeld met de spelers die niet meer slagen dan deze score nodig hebben gehad tijdens de eerste twee dagen.

Eagle
Een score van twee slagen onder de par van de hole.

Eer
Deze term wordt gebruikt om aan te geven dat een bepaalde speler als eerste mag spelen vanaf de afslagplaats. (Deze speler `heeft de eer`). De volgorde van indeling bij een wedstrijd bepaalt wie op de eerste hole de `eer` heeft. Vanaf de tweede hole heeft de speler die de vorige hole heeft gewonnen de `eer` op de eerst volgende hole.

Obstakel
Met een obstakel worden alle voorwerpen op de baan bedoeld die `kunstmatig` zijn, zoals bijvoorbeeld ook kunstmatig aangelegde paden en wegen. Uitzondering zijn de voorwerpen die de grenzen van `out of bounds` aangeven zoals bijvoorbeeld een hek of een muur.

Offset hosel
Een golfclub waarbij de kop van de club achter de shaft staat, gezien vanaf de zijkant of bovenzijde van de club.