Kopie van `Actiecode begrippenlijst`

De woordenlijst staat niet (meer) online. U ziet hieronder een kopie van de informatie. Het kan zijn dat de informatie niet meer up-to-date is. Wees dus kritisch bij het beoordelen van de waarde ervan.


Actiecode begrippenlijst
Categorie: Handel en distributie > Actiecodes
Datum & Land: 25/02/2010, NL
Woorden: 24


Aanbieding
Een methode die de verkoop moet stimuleren omdat kopers meer krijgen voor hetzelfde geld of hetzelfde krijgen voor minder geld en daardoor eerder en vaker tot een aankoop over zullen gaan. Een aanbieding leidt vaak tot wederzijdse behoefte vervulling.

Actiecode
Een alternatief voor het begrip kortingscode als deze term niet toereikend genoeg is. Het begrip kortingscode slaat enkel op korting terwijl met een Actiecode ook andere acties dan korting kunnen worden aangeduid. Bijvoorbeeld een extra product bij een aankoop.

Cheque
Een cheque is een betaalwijze via een gedrukt stukje papier. De betaalwijze wordt meestal gebruikt om grotere sommen geld te betalen als bijvoorbeeld bij de aankoop van een automobiel of een woning.

Couponnummer
Zie couponcode.

Couponcode
Bij webshops is het vaak mogelijk om bij het einde van het aankoopsproces een couponcode in te vullen waardoor het uiteindelijk mogelijk is om korting te krijgen. Deze couponcodes worden veelal verzameld op kortingscode - actiecode of couponcode websites. In Amerika en Engeland is het gebruik van couponcodes ingeburgerd, de Nederlandse en Belgische...

Coupon
Een coupon is een papieren of digitaal bewijs dat men recht heeft om iets te verkrijgen . Een coupon is hiermee een andere benaming voor waardebon. De term werd oorspronkelijk met name in Angelsaksische landen gebruikt maar het begrip is ook bekend in Nederland.

Dagaanbieding
Een bepaalde Aanbieding die slechts één dag geldig is en veelal wordt verkocht via internetsites. De aanbiedingen worden meestal gekocht in grote partijen. Dit drukt de prijs zodat je kan spreken over een aanbieding.

Gratis
Gratis is een woord uit het Latijn en wordt gebruikt in verschillende Romaanse en Germaanse talen (zoals Nederlands, Deens, Duits, Engels, Frans, Noors, Portugees, Spaans, Zweeds) in de betekenis van 'kosteloos'; er niet voor hoeven te betalen.

Kortingscode website
Een kortingscode website is een site waarop actiecodes, kortingscodes, couponcodes, waardeboncodes, vouchercodes, tegoedboncodes, monsters, samples, aanbiedingen, kortingen en acties op geplaatst worden. Een bekende ‘kortingscode website' is Actiecode.nl.

Kortingslink
Een kortingslink is een unieke url waar iemand op kan klikken om vervolgens automatisch een korting te ontvangen bij een webwinkel.

Kortingscode
Bij sommige webwinkels is het mogelijk om bij het einde van het aankooptraject een kortingscode in te vullen waardoor het mogelijk is om korting te verkrijgen. Deze kortingscodes worden meestal verzameld op kortingscode - actiecode of couponcode websites. In de VS en de UK is het gebruik van kortingscodes ingeburgerd (couponcode is het Engelse woor...

Kortingsbon
Een kortingsbon is een bewijs voor korting die kan worden verkregen al er ergens toegangskosten voor zijn. Kortingsbonnen kunnen bijvoorbeeld vaak ingewisseld worden bij de entree van een evenement, beurs of attractie- of themapark.

Korting
Een korting is een vermindering van de oorspronkelijke prijs, meestal met een bepaald percentage. Er bestaan diverse soorten korting:

Monster
Proef om te oordelen over de kenmerken en kwaliteiten van een product. Bedrijven geven gratis monsters weg om consumenten kennis te laten maken met producten.

Promotiecode
Een code die online kan worden ingevoerd als een webwinkel een bepaald product extra wil promoten en hier een code voor verspreid zodat mensen worden overgehaald om dit product te bekijken en kopen. Wordt ook wel als vervanger gebruikt voor ‘kortingscode' of 'couponcode'.

Sample
Het woord sample komt uit het Engels en betekent voorbeeldexemplaar (proeve), steekproef of monster. Op sommige sites wordt er over 'free samples' gesproken het gaat hier dan om een gratis proef exemplaar zoals bv. een geurtje maar dan in een kleinere hoeveelheid.

Tegoedboncode
Als een tegoedbon online kan worden ingewisseld, is hier vaak een code aan verbonden zodat deze in een daarvoor bestemd invoerveld kan worden ingevuld.

Tegoedbon
Een tegoedbon vertegenwoordigd een bepaalde waarde bij een instantie. Vaak wordt een tegoedbon uitgegeven om een klant tevreden te houden of kan deze worden aangekocht. Een persoon kan de tegoedbon bij de instantie inwisselen tegen een product, dienst of geld. Zie ook waardebon.

Vouchernummer
Zie vouchercode.

Vouchercode
1. Een uniek nummer voor een voucher zodat deze maar eenmaal kan worden uitgegeven. 2. Een code op een voucher die door de eigenaar of gebruiker van de voucher kan worden ingevoerd waardoor de voucher geldig kan worden gemaakt. Deze toepassing wordt vooral gebruikt in webwinkels waar met vouchercodes kortingen op online aankopen worden verkre...

Voucher
Een voucher is een ticket of kaart die als vervanging voor geld kan dienen of kan dienen als tegoed bij toekomstige uitgaven. De term komt vooral voor in Engelstalige landen.

Waardebonnummer
Nummer op een waardebon die men kan gebruiken om de waardebon geldig te maken. Deze toepassing wordt vaak online gebruikt om bij een webwinkel korting te verkrijgen op aankopen.

Waardebon
Een waardebon is een bon die van papier is maar ook digitaal kan bestaan en een bepaalde waarde vertegenwoordigt. De bonnen kunnen ingewisseld worden bij personen of bedrijven die aan de bon een bepaalde waarde en of geldigheid toekennen. Vaak kunnen bonnen ingewisseld worden in winkels waarmee een gereduceerde verkoopprijs of een gratis product ka...

Webshop
Ook wel webwinkel genoemd. Het is een website waarop een product of dienst kan worden aangekocht.