Aspic definities

Zoek op

Aspic

Aspic logo #10101) Vlees 2) Vleesgelei 3) Vleesgerecht 4) Gelatine gerecht 5) Kunstenaars van de oudheid 6) Gelatinegerecht 7) Gekruide bouillion met gelatine 8) Gekruide bouillon met gelatine 9) Visgerecht 10) Gelei 11) Gekruide visgelei 12) Gekruide gelei 13) Gestold vleesnat 14) Groentegelei 15) Helderse gelei 16) Koude vleesgelei
Gevonden op https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Aspic/1

aspic

aspic logo #11344vlees- of visgelei
Jaar van herkomst: 1863 (WNT )
Gevonden op https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Aspic

Aspic logo #10608Let op: Spelling van 1858 een oud stuk geschut, hetwelk twaalf pond ijzer schoot
Gevonden op https://dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

Aspic

Aspic logo #10360Stevige, heldere gelei gemaakt van sterk ingekookte bouillon en, doorgans, gelatine
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10360

Aspic

Aspic logo #10384Gekruide gelei van vlees- of visbouillon. Wordt verwerkt in gerechten zoals bijvoorbeeld forel in aspic.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10384

Aspic

Aspic logo #10403Stevige, heldere gelei gemaakt van sterk ingekookte bouillon en, doorgans, gelatine.
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10403

Aspic

Aspic logo #10912 Een heldere, geurige gelei, gemaakt van vlees-, vis- of groentebouillon, gebonden met gelatine. Geeft een extra pittig smaakje aan koude gerechten, maar wordt ook vaak gebruikt als garnering voor schotels. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10912

Aspic

Aspic logo #10945Geleigerecht
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10945

Aspic

Aspic logo #10990 Een heldere gelei, van vis, gevogelte of vlees Gemaakt van ingekookte bouillon en gelatine Wordt oa gebruikt voor terrines, als garnering en om koude schotels te glaceren
Gevonden op https://encyclo.nl/lokaal/10990

aspic

aspic logo #11306koude, gekruide vlees- of visgelei (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op https://etymologiebank.nl/trefwoord/aspic

Aspic

Aspic logo #11641Een heldere, geurige gelei, gemaakt van vlees-, vis- of groentebouillon, gebonden met gelatine. Geeft een extra pittige smaak aan koude gerechten, maar wordt ook vaak gebruikt als garnering voor schotels.
Gevonden op https://kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Aspic

Aspic logo #11588Gelei van heldere vlees- of visbouillon of vruchtengelei.
Gevonden op https://sjeef.nl/Recepten/ABC/abca.phpl
Geen exacte overeenkomst gevonden.