
1) Vlees 2) Vleesgelei 3) Vleesgerecht 4) Gelatine gerecht 5) Kunstenaars van de oudheid 6) Gelatinegerecht 7) Gekruide bouillion met gelatine 8) Gekruide bouillon met gelatine 9) Visgerecht 10) Gelei 11) Gekruide visgelei 12) Gekruide gelei 13) Gestold vleesnat 14) Groentegelei 15) Helderse gelei 16) Koude vleesgelei
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Aspic/1

vlees- of visgelei
Jaar van herkomst: 1863 (WNT )
Gevonden op
https://dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php
Let op: Spelling van 1858 een oud stuk geschut, hetwelk twaalf pond ijzer schoot
Gevonden op
https://dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

Stevige, heldere gelei gemaakt van sterk ingekookte bouillon en, doorgans, gelatine
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10360

Gekruide gelei van vlees- of visbouillon. Wordt verwerkt in gerechten zoals bijvoorbeeld forel in aspic.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10384

Stevige, heldere gelei gemaakt van sterk ingekookte bouillon en, doorgans, gelatine.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10403

Een heldere, geurige gelei, gemaakt van vlees-, vis- of groentebouillon, gebonden met gelatine. Geeft een extra pittig smaakje aan koude gerechten, maar wordt ook vaak gebruikt als garnering voor schotels. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10912

Geleigerecht
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10945

Een heldere gelei, van vis, gevogelte of vlees Gemaakt van ingekookte bouillon en gelatine Wordt oa gebruikt voor terrines, als garnering en om koude schotels te glaceren
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10990

koude, gekruide vlees- of visgelei (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
https://etymologiebank.nl/trefwoord/aspic

Een heldere, geurige gelei, gemaakt van vlees-, vis- of groentebouillon, gebonden met gelatine. Geeft een extra pittige smaak aan koude gerechten, maar wordt ook vaak gebruikt als garnering voor schotels.
Gevonden op
https://kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

Gelei van heldere vlees- of visbouillon of vruchtengelei.
Gevonden op
https://sjeef.nl/Recepten/ABC/abca.phpl
Geen exacte overeenkomst gevonden.