Zoek op

beleggen

beleggen werkw.Uitspraak:   [bəˈlɛxə(n)] Verbuigingen:   belegde (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft belegd (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen 1) waardepapieren of dingen kopen waarvan je verwacht dat die een grotere waarde hebben als je ze wee...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/beleggen

BELEGGEN

1) Bedekken 2) Belegging van gelden 3) Bijeenroepen 4) Dekken 5) Ergens geld insteken 6) Inhuldigen 7) Investeren 8) Organiseren 9) Plaatsen 10) Placeren 11) Samenroepen 12) Seizen 13) Tegen rente uitzetten 14) Toedekken 15) Uitschrijven 16) Uitzetten van geld 17) Vangen 18) Waardepapieren omzetten 19) Winstgevend maken
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/BELEGGEN/1

beleggen

•geld steken in een naar verwacht winstgevende onderneming. •een scheepstouw vastmaken. •het toevoegen van (boter en) beleg aan een snee brood, zodat deze een boterham wordt.
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/beleggen

Beleggen

Het zodanig vastzetten van een lijn op b.v. een bolder dat hij niet vanzelf kan losraken, maar wel gemakkelijk kan worden losgemaakt. Dit doe je door het trekkend deel aan de onderkant van bolder of klamp te leggen met de slagen kruislings daarboven. Andersom kan het bij veel trekkracht wel eens onm...
Gevonden op http://vaartips.nl/tipb.htm#beleg

Beleggen

Let op: Spelling (deels) uit 1864: [bedrijvend werkwoord] [gelijkvloeiend] (ik belegde of beleide, heb belegd of beleid), dekken met; beslaan; geld -, op intrest plaatsen; eene vergadering -, bijeenroepen; (zeew.), een touw -, vastmaken, -sjorren; [in het rechtswezen, bij de rechtsbedeeling] ) met arrest -.
*...GER, m. (-s).
*...STER...
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/cali003nieu01_0005.htm

beleggen

een staaldraad of touw op een bepaalde manier rond een bolder, kikker, korvijnagel, e.d. leggen (en vervolgens vastzetten). Zie ook seizen
Gevonden op http://www.debinnenvaart.nl/binnenvaarttaal/woord.php?woord=b

Beleggen

We spreken van beleggen als we geld investeren in obligaties of leningen, of mede-eigenaar worden van een onderneming door hiervan aandelen te kopen. Beleggen heeft als doel om overtollig kapitaal voor langere tijd weg te zetten. Het dient zeer planmatig te gebeuren. ( > economie)
Gevonden op http://www.em-ha-em-art-productions.nl/kennisbank/beleggen/beleggen.htm

Beleggen

Het investeren in allerlei spaarvormen, effecten, opties, onroerend goed en dergelijke, met de bedoeling daar een inkomen en-of vermogensopbouw uit te verwerven.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10251

Beleggen

Geld dat niet direct voor consumptie nodig is, kan worden belegd in bijvoorbeeld aandelen, obligaties, spaarrekeningen en dergelijke, met als doel toekomstig inkomen, vermogensvorming en –groei etc., te realiseren.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10474

Beleggen

Geld in waardepapieren omzetten met het doel om de waarde te behouden of te vergroten.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10709

Beleggen

Investeren in effecten en derivaten (afgeleide producten) met als doel vermogen op te bouwen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10820

Beleggen

Voorkomen dat een touw uitloopt door dit met over elkaar knijpende bochten vast te maken en op te schieten op een voorbolder, nagelbank of sjorlier.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10827

Beleggen

Beleggen is een vorm van geld investeren, voor een lange of korte tijd, met als doel om er in de toekomst financieel voordeel te behalen. U geeft zekere bedragen uit om een toekomstig onzeker bedrag te ontvangen. Hoeveel voordeel u kunt behalen is afhankelijk van de markt. Als u belegt loopt u risico.
Gevonden op http://www.financielebegrippen.com/beleggen

Beleggen

Geld uitzetten tegen een vergoeding, zoals rente of dividend (zie belegde middelen). Aanschaf van aandelen of obligaties met het idee die voor langere tijd vast te houden. Misconceptie: investeren (want daarvoor krijg iemand geen rente, maar moet geld lenen en dan zelf rente betalen). Misconceptie: speculeren. Misconceptie: deelneming in een on...
Gevonden op http://www.fons-vernooij.nl/bb-site/index.html

beleggen

regelen en laten ontstaan vb: hij belegt binnenkort een vergadering Synoniemen: organiseren arrangeren
er iets op doen vb: hij belegt zijn brood met kaas
er iets voor kopen waarvan je denkt dat het steeds meer waard wordt vb: hij belegt zijn geld in kunst
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=beleggen

Beleggen

Geld uitzetten tegen een vergoeding, zoals rente of dividend, dan wel een mogelijke koerswinst (zie belegde middelen). 1) Aanschaf van aandelen of obligaties met het idee die voor langere tijd vast te houden.
2) Misconceptie: investeren (want daarvoor krijg iemand geen rente, maar moet geld lenen en dan zelf rente betalen).
3) Misconceptie: s...
Gevonden op http://www.uitgeverijstreutker.nl/files/pdf/Begrippenbank.pdf

Beleggen

Het kopen van producten om die op een later moment met winst te verkopen. De handel in aandelen is een populaire manier van beleggen. Tegenwoordig kun je in tal val producten beleggen, zoals grondstoffen, valuta, cryptocurrencies of vastgoed.
Gevonden op https://beginmetbeleggen.com

Beleggen

Geld voor langere tijd omzetten in waardepapieren (bijvoorbeeld beleggingsproducten), onroerende zaken of edele metalen. Hiermee wil men waardestijging bereiken en eventueel extra inkomen (uit rente en dividend).
Gevonden op https://www.abnamro.nl/nl/prive/beleggen/service/beleggers-abc/b.html

Beleggen

Beleggen is het investeren van geld in aandelen, obligaties, vastgoed of andere financiële producten om rendement te behalen. Dit kan in een fonds waar alles bijeen is gebracht of via een professionele belegger.
Gevonden op https://www.robeco.nl/beleggen/
Geen exacte overeenkomst gevonden.