Zoek op

besturingssysteem

het besturingssysteem zelfst.naamw.Uitspraak:   [bə'styrɪŋsistem] Verbuigingen:   besturingssys|temen (meerv.) pakket computerprogramma´s dat ervoor zorgt dat je een computer kunt gebruiken Voorbeelden:   `De Engelse term voor besturingssysteem is operat...
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/besturingssysteem

BESTURINGSSYSTEEM

1) DOS 2) Windows xp
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/BESTURINGSSYSTEEM/1

Besturingssysteem

Een besturingssysteem is een verzameling van gegevens van programma’s dat als geheel werkt om de uitvoering van een computer juist te laten verlopen. Bekende voorbeelden zijn Windows en Linux.
Gevonden op http://appyourservice.nl/begrippen/

Besturingssysteem

Een besturingssysteem (ook wel: bedrijfssysteem, in het Engels operating system of afgekort OS) is een programma (meestal een geheel van samenwerkende programma`s) dat na het opstarten van een computer in het geheugen geladen wordt en de hardware aanstuurt. Het fungeert als een medium tussen de hardware en de computergebruiker met als opzet dat d....
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Besturingssysteem

besturingssysteem

• [informatica] een geheel van systeemapplicaties dat de uitvoering van andere programma`s bestuurt.
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/besturingssysteem

Besturingssysteem

(Engels: operating system (OS)) Een besturingssysteem of operating system is het programma dat bij het opstarten van de computer van op de harde schijf als eerste in het geheugen geladen wordt en waarmee de andere computerprogramma’s, ook applicaties genoemd, uitgevoerd kunnen worden.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10368

Besturingssysteem

geïntegreerd geheel van software die het gebruik van een computer en al zijn onderdelen (of randapparatuur) mogelijk maakt. Het zorgt voor het opstarten van het systeem en voorziet de applicaties van interfaces waarmee de onderdelen van de computer worden gecontroleerd.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10422

Besturingssysteem

(Operating System) Basisprogramma van elke computer. Zonder besturingssysteem kan geen enkele computer werken. Voorbeelden: Windows, Linux en Mac-OS X. Meestal wordt het van harde schijf gelezen, doch soms ook wel vanuit ROM-geheugen of vanaf een verwisselbaar medium zoals een diskette, cd-rom. Een schijfloos systeem, d.w.z. een ...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10860

Besturingssysteem

Operating System, besturingssysteem van een computer, bijvoorbeeld Windows, Linux of UNIX Is een synoniem van OS
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

Besturingssysteem

Engels: Operating System. Basisprogramma van elke computer, waardoor de computer werkt. De bekendste zijn basisprogramma?s zijn Microsofts MS-DOS, WINDOWS 95-98-NT-2000-XP-Vista, UNIX, Linux (bijv. RedHat, Suse, Mandrake) en Apple Mac OS X.
Gevonden op http://www.webmasterwoordenboek.nl/b.php?id=3361

Besturingssysteem

(Een verzameling noodzakelijke software om de aansturing en samenwerking tussen programma's en hardware vlot te laten verlopen. Voorbeelden zijn Windows, Linux, Unix, Mac OS en DOS.)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

Besturingssysteem

Een besturingssysteem is de software die bij het opstarten van een apparaat wordt geladen en de hardware aanstuurt.
Gevonden op https://coffeeit.nl/definities

Besturingssysteem

Een besturingssysteem is een programma dat na het opstarten van een computer in het geheugen geladen wordt en de hardware aanstuurt.
Gevonden op https://webuildapps.com/definition/besturingssysteem

Besturingssysteem

Ook wel Operating System genoemd. Het besturingssysteem is software welke de verbindingen legt tussen de hardware en de software op je PC. Bijvoorbeeld DOS, Windows of Linux.
Gevonden op https://www.weethet.nl/dutch/glossary.php
Geen exacte overeenkomst gevonden.