Blancheren definities

Zoek op
Zie ook: blancheer

blancheren

blancheren logo #1000blancheren werkw. Uitspraak: [ blɑ'̃ʃerə(n) ] Afbreekpatroon: blan·che·ren Vervoegingen: blancheerde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft geblancheerd (volt.deelw.) even in kokend water onderdompelen Voorbeeld: 'groenten even blancheren maar niet gaar koken' 19 definities...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/blancheren

Blancheren

Blancheren logo #10101) Aanaarden 2) Opkoken
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Blancheren/1

Blancheren

Blancheren logo #10101) Afkoken van groente 2) Bereidingswijze 3) Keukenterm 4) Kookterm 5) Spijzen licht opkoken 6) Voorkoken 7) Wit maken
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Blancheren/1

blancheren

blancheren logo #11306even opkoken (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/blancheren

Blancheren

Blancheren logo #10200Het korte tijd (enkele minuten) koken van in te vriezen levensmiddelen om de geur en smaak beter te behouden.
Gevonden op http://www.houtwal.be/vakjargon/_vaktaal_index.htm

Blancheren

Blancheren logo #10361In kokend water dompelen. Vooral bij groenten toegepast, zodat ze snel halfgaar tot gaar worden (spinazie). Ook toegepast om te sterke smaken van uien en knoflook te milderen.
Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

Blancheren

Blancheren logo #10945Blancheren is een voorbereidingstechniek. Het in koud water aan de kook brengen of het korte tijd in ruim kokend water koken van verse producten en dit vervolgens afgieten en afspoelen met koud water. Blancheren wordt meestal toegepast groenten. Bij vlees (bv orgaanvlees) wordt dit gedaan om de poriën van vlees en botten snel te dichten. Tevens om...
Gevonden op http://www.rrr.nl

blancheren

blancheren logo #10835 1) spijzen, voornamelijk groenten, kort opkoken of stomen voorafgaand aan de eigenlijke bereiding of als voorbereiding op het invriezen of andere vormen van conservering 2) groenten in de tuin of op het veld aanaarden om ze een blanke of gele kleur te doen houden of krijgen
Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/blancheren

Blancheren

Blancheren logo #11178kort koken waarbij niet het garen van het levensmiddel het doel is. Het product wordt dan niet helemaal gaar gekookt maar zover gegaard dat het beetgaar is. Door bijvoorbeeld kool eerst te blancheren en daarna in vers kokend water te garen wordt de penetrante smaak minder.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

blancheren

blancheren logo #11344spijzen enkele minuten opkoken, licht van kleur maken
Jaar van herkomst: 1761 (Aanv WNT )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Blancheren

Blancheren logo #10190Om een ingrediënt te blancheren breng je lichtgezouten koud water aan de kook in een ruime pan.
Pas wanneer het water kookt voeg je het ingrediënt (bvb groenten) toe.
Laat alles terug aan de kook komen en laat dan 1 à 2 minuten (afhankelijk van de grootte van de stukjes) doorkoken.
Giet daarna alles in één keer af in een zeef en onder...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10190

Blancheren

Blancheren logo #10360Het in koud water aan de kook brengen of het korte tijd in ruim kokend water koken van voedsel en dit vervolgens afgieten en afspoelen met koud water. Deze techniek wordt vooral op groenten toegepast
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Blancheren

Blancheren logo #10384groenten of vlees opzetten in koud water, aan het kookpunt brengen (en meestal verfrissen onder koud water). Om te versterken, zuiveren, ontzouten, bitterheid weg te nemen of omvang te verminderen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Blancheren

Blancheren logo #10403Het in koud water aan de kook brengen of het korte tijd in ruim kokend water koken van voedsel en dit vervolgens afgieten en afspoelen met koud water. Deze techniek wordt vooral op groenten toegepast.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

blancheren

blancheren logo #10491Een melkachtig uiterlijk van hars- of olie-achtige vliesjes ontstaat na het aanbrengen van een oplosmiddel. Te onderscheiden van `waas` dat algemeen wordt gebruikt om aan te geven dat allerlei oppervlakken er anders zijn gaan uitzien als gevolg van de inwerking van waterdamp of vocht uit de atmosfeer.
Categorie: Toestanden en Invloeden > toestan...
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10491

Blancheren

Blancheren logo #10877In kokend water gaar maken, de kook er over heen en koud spoelen, soms af laten koelen in het kookvocht
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Blancheren

Blancheren logo #10912 Het kort koken van voedsel in ruim water, afgieten en overspoelen met koud water.. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

blancheren

blancheren logo #10914In kokend water dompelen. Vooral bij groenten toegepast, zodat ze snel halfgaar tot gaar worden (spinazie). Ook toegepast om te sterke smaken van ui en knoflook te verminderen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Blancheren

Blancheren logo #10945In kokend water gaar maken, de kook er over heen en koud spoelen, soms af laten koelen in het kookvocht
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Blancheren

Blancheren logo #10990 Voedsel in kokend water leggen, wachten tot het water weer kookt en dan onder koud water afspoelen
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Blancheren

Blancheren logo #11588Bereidingswijze waarbij hetvoedsel in een kleine hoeveelheid kokend water wordt gelegd. Brenghet enigszins afgekoelde water weer aan de kook en laat hetenkele seconden koken. Spoel het voedsel daarna af metkoud waterom het verder gaar worden te voorkomen. Zet het in de koelkast voor eventueel later gebruik Aanvulling van: Terry Mitchell Blancheren ...
Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcb.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.