
de bloemkool zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak: [ ˈblumkol ] Afbreekpatroon: bloem·kool Verbuigingen: bloemkolen (meerv.)
witgelige groente Synoniemen: kool 8 definities
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/bloemkool

1) Bladgewas 2) Broccoli 3) Groente 4) Groentesoort 5) Koolsoort 6) Langedijker 7) Loskroonbladige 8) Plant 9) Plant uit de moestuin 10) Vrucht 11) Witte groente
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bloemkool/1

1) Broccoli 2) Kool 3) Kraal 4) Langedijker
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bloemkool/1

koolsoort
Brassica oleracea, convar.
botrytis, var.
botrytis (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/bloemkool
koolsoort waarvan het witte gedeelte als groente wordt gegeten vb: hij sneed alle roosjes van de bloemkool en deed ze in een pan
Gevonden op
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=bloemkool

koolsoort, groente
Jaar van herkomst: 1567 (Claes )
Gevonden op
https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Van alle koolsoorten is de bloemkool veruit de populairste. Naast de witte bloemkool bestaan er ook lichtgroene, donkergroene en paarse rassen. De paarse bloemkool lijkt veel op broccoli, is sneller gaar dan de witte variëteiten en heeft een mildere smaak dan de witte bloemkool. Tijdens het koken kleurt de paarse bloemkool groen. Het witte gedeelt...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Latijnse naam: BRASSICA OLERACEA CAPITATA var. MARINE, Familie: Chou fleur
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10892

Bloemkool of Brassica oleracea w.botrytis behoort tot de koolsoorten en heeft vaste, vlezige, witte bloemstelen die worden gegeten als groente, de bloemkool is familie van de kruisbloemigen. Teelt: De bloemkool wordt zowel buiten als onder glas geteelt, zo kan de aanvoer over een grotere periode worden verspreid. Vroege vogels kunnen de eer...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10978

Een tip om te zien of bloemkool de gewenste gaarheid heeft, bovendien krijgt de bloemkool zo meer smaak Leg onderin de pan kruiselings 2 mooie groene bloemkoolbladen met in het midden een stukje stronk Breng aan de kook, doe de bloemkool erbij en voeg zout toe (Je kunt later altijd bijzouten maar het is echt belangrijk om aan groenten, aardappelen,...
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcb.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.