Blussen definities

Zoek op
Zie ook: blus

blussen

blussen logo #1000blussen werkw. Uitspraak: [ ˈblʏsə(n) ] Afbreekpatroon: blus·sen Vervoegingen: bluste (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft geblust (volt.deelw.) 1) (vuur, brand) stoppen met water Voorbeeld: 'een bosbrand blussen' 2) vloeistof toevoegen aan iets wat bakt of braadt culinair Voorbeeld: 'braadvocht blu...
Gevonden op https://www.woorden.org/woord/blussen

Blussen

Blussen logo #10101) Bereidingswijze 2) Dempen 3) Doven 4) Lessen 5) Smoren 6) Uitblussen 7) Uitdoen 8) Uitdoven 9) Uitlessen 10) Uitmaken 11) Vuur uitspuiten
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Blussen/1

Blussen

Blussen logo #10101) Dempen 2) Doven 3) Extingeren 4) Lessen 5) Smoren 6) Uitdoen 7) Uitdoven 8) Uitmaken
Gevonden op https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Blussen/1

blussen

blussen logo #11306vuur doven (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/blussen

Blussen

Blussen logo #10361Toevoegen van vocht (bouillon, visfumet, wijn) aan de hete bakresten of bakvocht, waardoor deze loskomen en als basis dienen voor de saus. Zie ook deglaceren
Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

blussen

blussen logo #11331doven. zorgen dat het uitgaat vb: de brandweer heeft het vuur gedoofd Tegenstellingen: aansteken ontsteken aanmaken
Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=blussen

Blussen

Blussen logo #11178Aan een zeer hete pan met een gebakken gerecht wat water of ander vocht toevoegen zodat het sissend verdampt en het gerecht wat afkoelt. Ook worden de aanbaksels opgelost wat de smaak ten goede kan komen.
Gevonden op https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

blussen

blussen logo #11344uitdoven
Jaar van herkomst: 1285 (CG Rijmb. )
Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/sijs002chro01_01/colofon.php

Blussen

Blussen logo #10655Onderdrukken van een brand door het weg?nemen van één of meer verbrandingsfactoren. Rubriek(en): Brandbestrijding
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10655

Blussen

Blussen logo #10877Koude vloeistof (water, bouillon, wijn) aan heet bak- of braadvet toevoegen om verbranden te voorkomen
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Blussen

Blussen logo #10912 Het toevoegen van vocht aan de nog hete braadjus, waarin vlees en of wild is gebraden en waarmee het aanzetsel wordt opgelost. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Blussen

Blussen logo #10945Koude vloeistof (water, bouillon, wijn) aan heet bak- of braadvet toevoegen om verbranden te voorkomen
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Blussen

Blussen logo #10990 Het bak- of braadproces abrupt onderbreken door toevoeging van een vloeistof (water, bouillon, fond of wijn) om verbranding te voorkomen
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Blussen

Blussen logo #11320Het toevoegen van een koude vloeistof, bij voorbeeld room, aan sterk verhitte en gesmolten suiker (karamel) om het verbranden ervan te voorkomen.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11320

blussen

blussen logo #11456Wanneer pas gebrande kalk vermengd wordt met water wordt dit blussen genoemd. Door het blussen ontstaat uit calciumoxide CaO (ongebluste kalk) calciumhydroxide (Ca(OH)2, kalk, gebluste kalk). nat blussen van gemalen luchtkalk op kleine schaal; let op het spatten (onroerend erfgoed): De term blussen heeft wellicht niet alleen te maken met h...
Gevonden op https://www.joostdevree.nl/shtmls/blussen.shtml

Blussen

Blussen logo #11588Blussen is het toevoegen van (liefst warm) vocht aan hete jus waarin je vlees hebt gebakken. Haal het vlees eerst uit de pan, voeg dan het vocht toe en leg daarna het vlees terug in de pan Bron: Vlees.nl
Gevonden op https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcb.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.