
1) Italiaans gerecht
Gevonden op
https://mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Bottarga/1

De gedroogde en gepekelde kuit van vissen (harder of tonijn). Het wordt in dunne plakjes gesneden en geserveerd met olijfolie en citroen. Of ook geraspt in de pasta. Vooral geserveerd in Sicilië en Sardinië.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10384

Kuit van de hardervis of van tonijn die gedroogd wordt en samengeperst. Zij heeft de vorm van een salami en wordt in fijne plakjes gesneden als antipasto of opgediend met deegwaren.
Gevonden op
https://encyclo.nl/lokaal/10715

Bottarga is een vis-specialiteit, oorspronkelijk van Sardinië. Het ontstaat door de conservatie van viseieren.
Gevonden op
https://kokswereld.nl/culinair-woordenboek/

'Bottarga' is een visspecialiteit van Sardinië maar komt ook voor in andere gebieden langs de Middellandse Zee, zoals Sicilië. Bottarga wordt meestal verkocht in een stuk, dat geraspt wordt en samen met knoflook en olijfolie spaghetti begeleidt.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bottarga
Geen exacte overeenkomst gevonden.