Zoek op

churning

Illegale praktijk, waarbij een broker of commissionair veel te veel transacties voor zijn klanten uitvoert ten einde de commissies op te strijken. ( > beleggen > algemene terminologie)
Gevonden op http://www.em-ha-em-art-productions.nl/kennisbank/beleggen/churning.htm

Churning

Churning is in de financiële wereld een hoofdzonde en is het uitvoeren van overdreven veel transacties door een effectenmakelaar op rekening van één cliënt. Doel hiervan is om zoveel mogelijk geld te verdienen.
Gevonden op http://www.ensie.nl/definitie/Churning

Churning

Uitvoering van overdreven veel transacties door een effectenmakelaar op rekening van een client. De client houdt er meestal weinig aan over, maar het levert de effectenmakelaar commissie op.
Gevonden op http://www.financielebegrippen.com/churning

Churning

Het uitvoeren van overdreven veel transacties op rekening van ëën klant door een effectenmakelaar. Het levert de makelaar commissie op, maar de klant houdt er doorgaans weinig aan over. Moeilijk te bewijzen, maar in de financiële wereld beschouwd als een der hoofdzonden.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10353

Churning

Uitvoering van overdreven veel transacties door een effectenmakelaar op rekening van één cliënt met als doel zoveel mogelijk commissie te genereren. In de financiële wereld wordt dit beschouwd als een hoofdzonde.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10783
Geen exacte overeenkomst gevonden.