Zoek op

Condensatormicrofoon

Een condensatormicrofoon is een microfoon waarvan het omzettingsmechanisme berust op capaciteitsveranderingen ten gevolge van luchtdrukveranderingen van een condensator. Om deze capaciteitsverandering vervolgens te kunnen gebruiken moet deze worden omgezet in een spanningsverandering. Hiertoe heeft een condensatormicrofoon voorspanning (meestal in...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Condensatormicrofoon

Condensatormicrofoon

Microfoontype dat om zijn neutrale klank veel in studio's wordt gebruikt. Ook wel voor overhead in gebruik bij PA. Een condensatormicrofoon heeft voeding nodig, meestal fantoomvoeding via het mengpaneel, anders een batterij. Kwetsbaarder en duurder dan dynamische microfoons.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10272

Condensatormicrofoon

Een vaste elektrode en een beweeglijk membraan vormen een condensator, waarvan de capaciteit onder invloed van geluidsgolven verandert.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10355

Condensatormicrofoon

Een type microfoon gebaseerd op de werking van een condensator (membraam dicht op een harde achterplaat gemonteerd), aangedreven door fantoomspanning van meestal 48 volt.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/11081

Condensatormicrofoon

- Hoge kwaliteit microfoon waarin het geluid wordt omgezet via een condensator i.p.v. met magneet en spoel. Om een condensatormicrofoon te laten werken is een voedingsspanning nodig, de zogenaamde fantoomvoeding (phantom power).
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/33362375
Geen exacte overeenkomst gevonden.