Zoek op

Dekkingsbijdrage

In de economie is de dekkingsbijdrage of contributiemarge de verkoopprijs verminderd met de variabele kosten per product. Het is de marge die overblijft per product voor het dekken (betalen) van de constante kosten en eventueel voor het maken van winst. Om de totale dekkingsbijdrage te berekenen wordt de volgende formule gebruikt: Totale dekkingsb...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Dekkingsbijdrage

Dekkingsbijdrage

Zie bijdrage.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10179

Dekkingsbijdrage

Verkoopprijs minus variabele kosten per eenheid. Het is het verschil tussen de omzet en de variabele kosten van de omzet.
Gevonden op http://www.financielebegrippen.com/dekkingsbijdrage

Dekkingsbijdrage

Dekkingsbijdrage per periode (industriële onderneming): verschil tussen de omzet en de variabele kosten van de omzet [euro-periode] {Direct Costing}. Dekkingsbijdrage per eenheid product (industriële onderneming): verschil tussen de verkoopprijs en de variabele kosten per stuk [euro-stuk] {Direct Costing}. Misconceptie: brutowinst per ...
Gevonden op http://www.fons-vernooij.nl/bb-site/index.html

Dekkingsbijdrage

1) Dekkingsbijdrage per periode (industrile onderneming): verschil tussen de omzet en de variabele kosten van de omzet [euro/periode] {Direct Costing}.
2) Dekkingsbijdrage per eenheid product (industrile onderneming): verschil tussen de verkoopprijs en de variabele kosten per stuk [euro/stuk] {Direct Costing}.
3) Misconceptie: brutowinst per ...
Gevonden op http://www.uitgeverijstreutker.nl/files/pdf/Begrippenbank.pdf
Geen exacte overeenkomst gevonden.