Zoek op

DNS

* Domain Name System:
* Domain Name Service: Netwerkprotocol dat domeinnamen (bvb. www.sabena.com) omzet naar IP-adressen (bvb. 193.74.111.101).
* Digital Nervous System: Een Microsoft-architectuur waarbij informatie binnenin een bedrijf optimaal wordt gedistribueerd, gebruikt en verwerkt. DNS steunt op zes principes: een pc-gebaseerde omgevi...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10433

DNS

Domain Name System. De manier waarop domeinnamen worden samengesteld. Systeem dat uit een groot aantal computers bestaat en dat ervoor zorgt dat alle op internet aangesloten domeinnamen beschikbaar zijn. DNS vertaalt de IP-adressen naar domeinnamen en vice versa.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10860

DNS

Afkorting van Domain Name Service. Systeem dat uit een groot aantal computers bestaat en dat ervoor zorgt dat alle op internet aangesloten domeinnamen beschikbaar zijn. DNS vertaalt de IP-adressen naar domeinnamen en vice versa. Een DNS-server is een computer die dit werk verricht.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/11194

DNS

Domain Name Server; systeem dat de locatie van een computer op internet a.d.h.v. de naam kan achterhalen; zie ook DDNS
Gevonden op http://www.ming-automatisering.nl/Definities/

DNS

Domain Name Server, systeem dat de naam van een computer opzet in een IP-adres, zodat er contact mee kan worden opgenomen Zie ook: DDNS
Gevonden op http://www.pc-tutorials.nl/computerwoordenboek.php?lijst

DNS

( Domain Name System) Het Domain Name System (DNS) is het systeem en protocol dat op het Internet gebruikt wordt om domeinnamen naar IP-adressen te vertalen en vice versa.
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

DNS

(Domain Name System, server van een Access provider, herkenbaar aan een nummercode)
Gevonden op http://www.webwoordenboek.be/verklaring/headers

DNS

DNS is een afkorting van Domain Name Server. Dit zijn servers op het internet die weten welk ip-adres bij welke domeinnaam hoort. DNS servers zorgen ervoor dat wanneer je het adres invult in je browser je op de juiste website terecht komt.
Gevonden op https://vpndiensten.nl/begrippenlijst/

DNS

DNS staat voor Domein Naam Systeem. DNS-servers fungeren als een soort telefoonboek waarbij het IP-adres kan worden opgezocht dat bij een domeinnaam (bijvoorveeld vpngids.nl) hoort.
Gevonden op https://www.vpngids.nl/veilig-internet/begrippen/
Geen exacte overeenkomst gevonden.