
1) Ingekookte bouillon 2) Sterk ingekookte bouillon 3) Visbouillon
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Fumet/1
Let op: Spelling van 1858 de vlugtige prikkelende kitteling, waarmede verscheidene dingen op de smaak- of reukzenuwen werken, als het fumet van de Bourgonje, van wildbraad, enz
Gevonden op
http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

zeer krachtige bouillon (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/fumet

Een fumet is een smakelijke en kruidige bouillon gemaakt van vis. Visfumet wordt getrokken van afsnijdsels van vis en daarna gebruikt om vis te pocheren of een saus te maken. U kunt visfumet ook in glazen potten gebruiksklaar kopen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

rijkelijk geparfumeerde bouillon op basis van vlees, vis of wild.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Ook visfumet genoemd. Een door inkoken geconcentreerde visbouillon die o.a. gebruikt wordt als basis voor sauzen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Kookvocht van vlees, vis of groenten licht ingekookt.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Eertijds synoniem voor bouquet, maar wordt niet meer voor wijn gebruikt.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10943

1. Krachtnat, van vis, wild, truffel, champignon; ook van groenten. Bij vlees spreekt men van `fonds`.
2. De eigen geur van wildbraad, gevogelte, vele soepen en gerechten, die vooral uitkomt bij opdienen `sous cloche`, heet óók fumet.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Een fumet is een smakelijke en kruidige ingekookte bouillon gemaakt van vis, die als basis voor een saus wordt gebruikt. Visfumet wordt getrokken van afsnijdsels van vis. In tegenstelling tot de fonds heeft de fumet een zeer korte kooktijd nodig. U kunt visfumet ook in glazen potten gebruiksklaar kopen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Kookvocht van vlees, vis of groenten licht ingekookt.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Kookvocht van vlees, vis of groenten, licht ingekookt
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Sterk ingekookt aromatisch vocht van vis, wild, truffel en champignon. Ook van groenten.
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcf.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.