Zoek op

FOND

1) Achterdoek 2) Achtergrond 3) Aromatisch aftreksel 4) Basis voor saus 5) Bodem 6) Bouillon 7) Diepere laag 8) Grond 9) Ingekookte bouillon 10) Ondergrond 11) Sterk ingekookte bouillon 12) Voor bepaald doel bijeengebracht kapitaal
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/FOND/1

Fond

achtergrond of ondergrond.
Gevonden op http://huis-en-tuin.infonu.nl/doe-het-zelf/26711-schilderen-a-tot-z-in-het-

Fond

is een kruidige ingekookte bouillon, die als basis voor een saus wordt gebruikt. Een fond wordt blank (of blond) genoemd als de ingrediënten waaruit hij bestaat direct in het kookvocht worden gedaan, bruin als ze eerst gekleurd-aangebraden worden in boter of olie. Fond kan gemaakt worden van kalfsvlees, rundvlees, gevogelte, wild of groenten. Als ...
Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-f/

Fond

Let op: Spelling van 1858 Fr., grond, bodem. A fond, grondig. Au fond, wel ingezien
Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

Fond

Een door inkoken geconcentreerde bouillon die vaak als basis voor sauzen gebruikt wordt
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Fond

Een kruidige ingekookte bouillon, die als basis voor een saus wordt gebruikt. Een fond wordt blank (of blond) genoemd als de ingrediënten waaruit hij bestaat direct in het kookvocht worden gedaan, bruin als ze eerst gekleurd worden in boter of olie.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10361

Fond

Een fond is een gekruide bouillon die u als saus kunt gebruiken of als toevoeging aan ragout. Een fond is blank als de ingrediënten rechtstreeks in het kookvocht worden gedaan, bruin als ze eerst worden aangebraden. Hij kan gemaakt worden van kalfsvlees, rundvlees, gevogelte, wild of groenten. Zelf een fond maken vraagt veel tijd, maar u kunt fond...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Fond

sterk ingekookte bouillon die de basis is voor het maken van sausen en ragouts.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10384

Fond

Een kruidige ingekookte bouillon, die als basis voor een saus wordt gebruikt. Een fond wordt blank (of blond) genoemd als de ingrediënten waaruit hij bestaat direct in het kookvocht worden gedaan, bruin als ze eerst gekleurd worden in boter of olie.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Fond

Een door inkoken geconcentreerde bouillon die vaak als basis voor sauzen gebruikt wordt.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Fond

Ingekookt kooknat als basis voor ragoûts en sausen.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10801

fond

achterdoek
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10817

Fond

achtergrond of ondergrond.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10831

Fond

1. Bodem van een kastrol, schotel, vorm, enz. 2. Onderlaag van gesneden groenten. 3. Onderlaag van deeg, moes, puree. 4. Bodem, wortelstuk van artisjok,selderie. 5. Braadvocht dat ontstaat bij het braden, enz. à fond koken, geheel gaar maken; indikken; inkoken
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Fond

Sterk ingekookte bouillon, wordt veel gebruikt als basis voor sauzen
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10877

fond

Een kruidige ingekookte bouillon, die als basis voor een saus wordt gebruikt. Een fond wordt blank (of blond) genoemd als de ingrediënten waaruit hij bestaat direct in het kookvocht worden gedaan, bruin als ze eerst gekleurd worden in boter of olie.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10914

Fond

Sterk ingekookte bouillon Wordt vaak gebruikt als basis voor sauzen
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

fond

ingedikte bouillon; lange afstand (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/fond

Fond

Basisbouillon, blank, bruin, gevogelte, wild. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/
Geen exacte overeenkomst gevonden.