
fond zelfst.naamw. Verbuigingen: fonds (meerv.)
1) achtergrond, met name van bekleding, behang, op een schilderij of afbeelding etc. 2) grond 3) een gekruide bouillon die men als saus kan gebruiken of als toevoeging aan ragout . 20 definities...
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/fond

1) Achterdoek 2) Achtergrond 3) Aromatisch aftreksel 4) Basis 5) Basis voor saus 6) Bindmiddel voor saus 7) Bodem 8) Bouillon 9) Diepere laag 10) Grond 11) Ingekookte bouillon 12) Ondergrond 13) Sterk ingekookte bouillon
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Fond/1
Let op: Spelling van 1858 Fr., grond, bodem. A fond, grondig. Au fond, wel ingezien
Gevonden op
http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01_01/

ingedikte bouillon; lange afstand (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/fond

Een kruidige ingekookte bouillon, die als basis voor een saus wordt gebruikt. Een fond wordt blank (of blond) genoemd als de ingrediënten waaruit hij bestaat direct in het kookvocht worden gedaan, bruin als ze eerst gekleurd worden in boter of olie.
Gevonden op
http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/

1. Bodem van een kastrol, schotel, vorm, enz.
2. Onderlaag van gesneden groenten.
3. Onderlaag van deeg, moes, puree.
4. Bodem, wortelstuk van artisjok,selderie.
5. Braadvocht dat ontstaat bij het braden, enz.
à fond koken, geheel gaar maken; indikken; inkoken
Gevonden op
http://www.rrr.nl

Sterk ingekookte bouillon, wordt veel gebruikt als basis voor sauzen
Gevonden op
http://www.rrr.nl
1) achtergrond waarop een patroon of voorstelling weergegeven is of waartegen een kleur afsteekt; achtergrond van bekleding, behang, e.d.
2) achtergrond in figuurlijke zin
3) grond; wezen; kern
4) onderste laag; bodem
5) grondslag; basis
6) basisgeur van een parfum die een paar uur na het aanbrengen nog wa...
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/fond

achtergrond of ondergrond.
Gevonden op
https://huis-en-tuin.infonu.nl/doe-het-zelf/26711-schilderen-a-tot-z-in-het

achterdoek
Gevonden op
https://www.acteursbelangen.nl/artikelen/woordenlijst-begrippen/

Een door inkoken geconcentreerde bouillon die vaak als basis voor sauzen gebruikt wordt
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Een fond is een gekruide bouillon die u als saus kunt gebruiken of als toevoeging aan ragout. Een fond is blank als de ingrediënten rechtstreeks in het kookvocht worden gedaan, bruin als ze eerst worden aangebraden. Hij kan gemaakt worden van kalfsvlees, rundvlees, gevogelte, wild of groenten. Zelf een fond maken vraagt veel tijd, maar u kunt fond...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10377

Een kruidige ingekookte bouillon, die als basis voor een saus wordt gebruikt. Een fond wordt blank (of blond) genoemd als de ingrediënten waaruit hij bestaat direct in het kookvocht worden gedaan, bruin als ze eerst gekleurd worden in boter of olie.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10396

Een door inkoken geconcentreerde bouillon die vaak als basis voor sauzen gebruikt wordt.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

(= Achterdoek).
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10634

achtergrond of ondergrond.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10831

1. Bodem van een kastrol, schotel, vorm, enz. 2. Onderlaag van gesneden groenten. 3. Onderlaag van deeg, moes, puree. 4. Bodem, wortelstuk van artisjok,selderie. 5. Braadvocht dat ontstaat bij het braden, enz. Ã fond koken, geheel gaar maken; indikken; inkoken
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Sterk ingekookte bouillon, wordt veel gebruikt als basis voor sauzen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Basisbouillon, blank, bruin, gevogelte, wild. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10912

Een kruidige ingekookte bouillon, die als basis voor een saus wordt gebruikt. Een fond wordt blank (of blond) genoemd als de ingrediënten waaruit hij bestaat direct in het kookvocht worden gedaan, bruin als ze eerst gekleurd worden in boter of olie.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10914

is een kruidige ingekookte bouillon, die als basis voor een saus wordt gebruikt. Een fond wordt blank (of blond) genoemd als de ingrediënten waaruit hij bestaat direct in het kookvocht worden gedaan, bruin als ze eerst gekleurd-aangebraden worden in boter of olie. Fond kan gemaakt worden van kalfsvlees, rundvlees, gevogelte, wild of groenten. Als ...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Sterk ingekookte bouillon Wordt vaak gebruikt als basis voor sauzen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Sterk ingekookte bouillon. Wordt vaak gebruikt als basis voor sauzen of ragout. Zie hier voor recepten.
Gevonden op
https://www.sjeef.nl/Recepten/ABC/abcf.html
Geen exacte overeenkomst gevonden.