Zoek op

GASTRIQUE

1) Basis voor béarnaisesaus
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/GASTRIQUE/1

Gastrique


Gevonden op http://kookrecepten.wordpress.com/recepten/keukentaal/keukentaal-g/

Gastrique

Gastrique is een sausbasis bestaande uit azijn, witte wijn, sjalotten, dragonstengels, bouquet garni en peperbolletjes. Gastrique betekent eigenlijk maagsap. De naam van de sausbasis verwijst dan ook expliciet naar de hoge zuurgraad. De uitvinder is een Belg, de Brusselaar dhr. Vedy, die de gastrique op de markt bracht in 1890, waar het gebruikt w...
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Gastrique

Gastrique

Een gastrique is een reductie van droge witte wijn - azijn - gesnipperde sjalotten - dragonstengels - kruidenboeket - geplette peperbolletjes. Voor elke saus op basis van eierdooiers heb je vocht nodig om de eierdooiers mee op te kloppen. Bij béarnaise is dat vocht dat je nodig hebt gastrique. Gastrique is eigenlijk gewoon een afkooksel van water,...
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10190

Gastrique

Reductie van azijn met andere elementen tot een bijna complete reductie Wordt gebruikt als basis voor warme sauzen zoals béarnaise
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Gastrique

inkooksel van witte wijn, dragonazijn, dragonstengels en sjalotten, dit ter bereiding van een bearnaise. http://www.kokswereld.nl/content-culinairwoordenboek.html
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/
Geen exacte overeenkomst gevonden.